Банкеръ Daily

Новини

46% РЪСТ НА ПРИХОДИТЕ ОТ МЕЖДУНАРОДНИЯ ТЕХНИЧЕСКИ ПАНАИР

С 46% увеличение на приходите приключва 63-ият Международен технически панаир в сравнение с миналогодишното му издание. По неокончателни данни постъпленията се измерват с безпрецедентната сума от 17 400 000 лева. Тя се дължи не само на по-високите цени, а основно на по-големия брой изложители и повечето ангажирани площи, като ръстът им е съответно 3% и 9%.
Принос за нарасналите приходи има и увеличеното търсене на съпътстващи услуги от страна на изложителите и посетителите. Над 139 000 гости са разгледали експозициите на ЕСЕН 2007, от тях 10% са били чуждестранни бизнесмени. В деловата програма бяха включени над 90 прояви на национално и международно ниво.
207 фирми от България, Германия, Италия и Холандия участваха в четирите кооперационни борси, които се проведоха в рамките на панаира.
Над 40 български фирми са договорили бъдещо партньорство по време на деловата среща с Холандската асоциация на доставчиците на екологично оборудване и технологии, която се организира за първи път в рамките на Есенния панаир. Най-много заявки от българска страна - 80, имаше за кооперационната борса с фирми от германската провинция Саарланд, работещи в областта на екологията, машиностроенето и строителството.
Благодарение на участието си в панаира ще бъде внедрено в производство първото в света дигитално устройство със светлинно-лазерно насочване, което може да превежда от 15 чужди езика на български. То е съвместна разработка на 2 наши фирми. Очаква се през януари да бъдат финализирани преговорите с компании, проявили интерес да произвеждат уреда, и да започне подготовка за масово тиражиране на електронния преводач. Паралелно ще се разработва и обратният вариант - превод от български на чужди езици.
Организацията, експозициите и продажбите на ЕСЕН 2007 са на много по-високо ниво в сравнение с миналата година, заявиха представители на известна фирма, която е най-големият дистрибутор на територията на България за машини и инструменти в строителството, дървообработването.

Facebook logo
Бъдете с нас и във