Банкеръ Daily

Новини

Водещи теми на брой 45

НАЙ-ПОСЛЕ СЕ СЕТИХА ЗА ЧЕРНИТЕ ДУПКИ В БЮДЖЕТА
Бюджетният пъзел вече изглежда почти подреден. Близо месец сметките на кабинета за догодина са обект на т.нар. политически дебати, или по-просто казано - на откровен пазарлък. На финала му стана ясно, че Милен Велчев ще отбележи две победи, само че далеч не безплатни. Бюджетната търговия ще приключи с откупуването на 13-те гласа на Новото време в замяна на 100, ако не и на 200 млн. лв. допълнителна държавна субсидия за образованието. Което прави поне по около 7.7 млн. лева за глас. Второто постижение на финансовия министър е, че най-после сложи край на безбройните совалки по съгласуването на данъчните закони с политическите сили. С цената на няколко прекроени налога кабинетът си осигури подкрепа за приходната част на бюджета. За прекрояването, то се знае, ще плаща пак хазната - тоест всички ние. Всичко по темата - в новия брой 45 на БАНКЕРЪ.

ЯДРЕНА ПСИХОЗА ПАК ЗАЛЯ БЪЛГАРИЯ
Приказките за авария в атомна централа тресат България от неделя - 7 ноември, насам. Разтревожени граждани звъняха по телефоните къде ли не, за да разберат дали властта пак не крие информация като при аварията в Чернобил през 1986-а. Министри, служители на МВР, Гражданска защита и Агенцията за ядрено регулиране зарязаха почивния си ден, до края на който версиите за гръмналия ядрен реактор се размножиха - визирана бе ту Молдова, ту Румъния, ту Украйна или Полша.
Слухът, излъчен по радио Варна, паникьоса жителите на крайморския град и плъзна на запад. За нула време варненци са изкупили йода в аптеките, отбелязаха местните медии. Мнозина си спомниха за прочутото козлодуйско предаване на Ку-Ку, вдигнало на крак държавата преди години. За ядрената психоза в татковината четете в утрешния брой на БАНКЕРЪ.

БЪЛГАРСКИТЕ ТЕЛЕВИЗИИ В ЕВРОПЕЙСКИ ЕФИР: МАННА НЕБЕСНА ИЛИ БОМБА СЪС ЗАКЪСНИТЕЛ?
Вече не само чуждестранни телевизии се гледат в България - българските също са си намерили пазар в Европа. Услугите на най-малко две наши фирми за сателитен пренос се предлагат и продават на Стария континент, показа дирене на БАНКЕРЪ в ИНТЕРНЕТ. Според английския сайт www.digicams-uk.com срещу 587.5 паунда годишно всеки жител на Острова може да получи карта за част от телевизиите, разпространявани от фирма Ай Ти Ви партнер. Както сочат разясненията в сайта, пакетът на фирмата може да се инсталира и активира във всяка точка на континента. Посредникът рекламира 23 (14 български и девет чуждестранни) от над 300-те програми, които Ай Ти Ви партнер продава на българския пазар. Цената включва монтаж на сателитната чиния, поставяне на декодиращото устройство и карта, както и наем за 12 месеца. Антената на Ай Ти Ви партнер може да бъде поставена навсякъде в Европа, защото сателитът W2 покрива целия континент. Подробности - в новия брой 45 на БАНКЕРЪ.

НОВАТА ВЛАСТ В ЩАНГИТЕ НЯМА ВРЕМЕ ДА ПРАЗНУВА
Събитията от последната година ни караха да очакваме неприятни сцени и удари под кръста на общото събрание на Българската федерация по вдигане на тежести. Тези очаквания се оправдаха напълно. Единствената изненада за онези, които очакваха двубой между досегашния шеф Антон Коджабашев и лидера на опозицията Гълъбин Боевски, бе изборът на новия президент. Отчаяните усилия на Коджабашев да задържи поста се оказаха напразни, но пък и 11-месечната кампания на Боевски се срути за един ден заради един съвсем кратък текст в устава на международната федерация (IWF). Така начело на най-успешния български спорт в последните десетилетия застана най-неочакваният човек - олимпийският шампион Андон Николов, човек с голям опит в щангите, който обаче в последните години бе далеч от този спорт и се занимаваше със силов трибой. На хората им омръзна от скандали. Клубовете искат промяна и аз им я гарантирам, обяви Николов веднага след избора. Промяна всъщност искат всички, въпросът е само дали новите шефове са наясно в каква посока трябва да е тя. Всичко по темата - в утрешния брой на БАНКЕРЪ.

В СПЕЦИАЛНОТО ПРИЛОЖЕНИЕ ЗА ЗАКОННОСТ И ВЛАСТ ПАРАГРАФ 22 ЧЕТЕТЕ:

ПЕТКАНОВ И БОРИСОВ СЕ РАЗВЕДОХА, ДЕДЕСАРИТЕ ДА ПОЧЕРПЯТ
В името на следващия жълт мандат, в края на миналата седмица между бившия телохранител на царя и политическия пратеник на НДСВ във вътрешното ведомство - министър Георги Петканов, избухна люта разправия. Темата е позната - кой да води бащина дружина: цивилните или униформените. За пред публиката двамата висши държавни чиновници заявиха, че скандал между тях няма, но това изобщо не е вярно. Омразата между тях достигна такава точка на кипене, че в най-скоро време освен пагони ще захвърчат и... глави. За радост на бизнесмените с екзотични прякори и дедесарите, за които от мътилката в МВР по-хубаво няма.

Facebook logo
Бъдете с нас и във