Банкеръ Daily

Новини

Водещи теми на брой 13

ЗЪРНЕНАТА СЛЕДА ВОДИ КЪМ... ВЛАСТТА
Докато България се подготвяше за членство в алианса, някой тайно успя да източи зърното от държавния резерв и от (вече) НАТО-вските военновременни запаси. По стара нашенска традиция схемите са били перфектно замислени и задействани още преди цели две години. Но пък едва ли щяха да бъдат реализирани, ако не се радваха на протекции от най-високо равнище, твърдят депутати от анкетната комисия, която се занимава със зърнените далавери. Досега те са установили липсата на... 123 хил. тона! Подробностите четете в новия брой 13 на вестник БАНКЕРЪ.

МВФ ПАК НИ ХВАНА В КРАЧКА
Първата забележка на шефа на МВФ-мисията за България Ханс Фликеншилд гласи, че страната ни продължава да има проблеми с дефицита по текущата сметка на платежния баланс. Естествено, той не пропусна да спомене и все още високия ръст на кредитирането за първите два месеца за 2004-а. Въпреки това Фликеншилд не отправи директни упреци към българското правителство, а само дипломатично обясни, че първо трябвало да се анализират резултатите и после да се правели заключенията. Тъкмо това ще му е задачата до 13 април, когато експертите от мисията ще се върнат във Вашингтон. Но за сметка на това пък още другата седмица ще бъде готова оценката за 10-те години, през които България е ползвала финансиране от Фонда. Докладът щял да бъде изготвен от заместник-директора на Европейски отдел в МВФ Карло Котарели и от него ще зависи дали ще подпишем ново споразумение с Фонда. Какво се очаква да има в доклада може да научите още утре от БАНКЕРЪ.

И МЪРТЪВ СОФИЯНЕЦЪТ СИ Е ДОЙНА КРАВА
Далаверите с гробни места и схемата на погребалната мафия в столицата разкрива вестник БАНКЕРЪ. Според разследването във веригата са навързани GP-та, патологоанатоми, санитари и лекари от бърза помощ. За посредническите си услуги всеки от тях получава от погребалната агенция, за която работи, минимум 200 лева за осигурен мъртвец. А най-голямата борса на покойници в София се оказва моргата на Съдебна медицина. Всичко за далаверите с покойници - в утрешния брой на БАНКЕРЪ.

ВЪЛНА ОТ ТЪРГОВСКИ ВЕРИГИ ЗАЛИВА БЪЛГАРИЯ
Още три големи световни вериги и няколко по-малки се канят да конкурират Метро, Била, Мосю Бриколаж и компания. Има ли място за толкова много продавачи при толкова бедни купувачи, пита в. БАНКЕРЪ в обширно изследване. Дали чуждестранните компании не са си направили криво сметката? Или пък експанзията им ще изтласка напълно малките квартални магазинчета, които в момента изхранват десетки хиляди семейства? Отговорите са в новия брой 13 на финансовия седмичник.

В СПЕЦИАЛНОТО ПРИЛОЖЕНИЕ ЗА ЗАКОННОСТ И ВЛАСТ ПАРАГРАФ 22 ЧЕТЕТЕ:

ВИСШИЯТ СЪДЕБЕН СЪВЕТ ВКЛЮЧИ КАДРОВАТА ПРАХОСМУКАЧКА
От сряда около 800 шефове в съдебната система вече са временно изпълняващи длъжността, защото Висшият съдебен съвет започна най-масовия кадрови кадрил сред слугите на Темида. След септемврийските поправки в конституцията в третата власт вече няма пожизнени началници и затова всички трябва да минат през изборна процедура, ако искат да изкарат поне един петгодишен мандат. В интервю за Параграф 22 министърът на правосъдието Антон Станков категорично заявява, че почтените професионалисти няма от какво да се притесняват, но той едва ли ще удържи на думата си. Причината е, че в случая от него не зависи абсолютно нищо. Просто съдебната номенклатура отдавна е доказала, че знае кого къде да стисне, за да осигури рахатлъка си поне до края на жълтия мандат.

Facebook logo
Бъдете с нас и във