Банкеръ Daily

Новини

30 ХИЛ. БЕЗРАБОТНИ ОСТАВАТ БЕЗ ПОМОЩИ ПРЕЗ 2008 Г.

Националната програма “От социални помощи към осигуряване на трудова заетост” ще бъде съкратена с 30% от началото на следващата година , обяви в Стара Загора министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова. Близо 30 хиляди безработни в страната ,които са получавали социални помощи през изминалите 18 месеца, ще отпаднат от програмата от първи януари 2008 г. Министър Масларова призова бъдещите кметове да подкрепят осъществяването на тази тежка мярка, предаде Дарик радио.
Социалното министерство започва преговорите за макрорамката на бюджет 2008 с предложение за 220 лв.минимална работна заплата. Тя уточни,че решението за освобождаване на тези пари от плосък данък може да бъде взето от Съвета за тристранно сътрудничество. Друго предизвикателство пред Социалното министерство догодина ще бъде реформата в пенсионната система.”Веднага след местните избори ще започнем широка обществена дискусия с бизнеса, държавните институции и хората от третата възраст по този въпрос”, допълни Емилия Масларова.
Социалното министерство стартира нова програма за осигуряване на заетост на безработни хора. Те ще се занимават с възстановяването на опожарените гори през изминалото лято, съобщи заместник-министър Димитър Димитров. Финансирането на програмата е оисугерно със средства на МТСП и Националната агенция по горите.

Facebook logo
Бъдете с нас и във