Банкеръ Daily

Новини

270 МЛН. ЛВ. СА ВЛОЖЕНИ ПО ПРОЕКТ НА USAID

270 милиона долара са вложени в последния проект на американската агенция за международно развитие в България, чиято мисия приключи. Това съобщи Майкъл Фриц, ръководител на мисията на агенцията у нас. Програмата „Развитие на бизнеса” работи от 3 години, финансирана е от агенцията и се изпълнява от Алианс „Доброволци за икономически растеж”.
Последният резултат от програмата „Развитие на бизнеса” е създаването на марката „Автентична България”, която ще се дава като сертификат на туристически обекти от оценителите на агенцията. Това каза ръководителят на проекта Александър Бабиков. Според него инициативата е насочена към малките и извънградски хотели, за да получат те допълнителна категоризация и по-добри клиенти.
Инвестицията в Автентична България е 4 млн. лв. До мемента са сертифицирани общо 90 хотела на първи кръг от оценяването и днес предстои да се връчат 14 сертификата на обектите, които са минали втори кръг, допълни Бабиков.
След приключването на проектите на Американската агенция за международно развитие наследство остава асоциацията „Автентична България”, която поема дейностите и развитието на програмата, предаде Дарик радио.

Facebook logo
Бъдете с нас и във