Банкеръ Daily

Новини

24 ученика от Природо-математическата гимназия заминават за Страсбург

Общо 24 ученици от димитровградската Природо-математическа гимназия Иван Вазов на 11 март ще се включат в симулативна работа на Европейския парламент, съобщиха от пресцентъра на общината. В Страсбург средношколците ще участват в примерни работни пленарни заседания на висшия законодателен орган на Европейския съюз, благодарение спечелено участие в Програма ЕВРОСКОЛА.
Преподавателката от ПМГ Живка Ненова казва, че от мига, в който стъпят в сградата на европарламента, димитровградските ученици ще станат част от сформирани многоезични работни групи.
Идеята се изразява в подкрепа на европейското гражданско образование и отдаване на дължимото уважение към културните и езикови различия между отделните държави-членки.
Двадесет и четирите младежи от 10, 11 и 12 клас са подбрани след вътрешноучилищен конкурс. Устна беседа по английски език и изпитен тест върху устройството на институциите на Евросъюза и на Съвета на Европа са проведени с всеки един от десетките кандидати. Отчетен е и личния принос на учениците за утвърждаване името на местната Природо-математическа гимназия.
Лично евродепутатът от Илиана Иванова е подкрепила кандидатурата на ПМГ за присъединяване към образователната програма. От елитното местно школо отдават успеха си и на многобройните постижения, които завоюват през последните няколко години.

Facebook logo
Бъдете с нас и във