Банкеръ Daily

Новини

20 ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА ДВОЙНИЯ УБИЕЦ ОТ ПЛОВДИВ ПОИСКА ПРОКУРАТУРАТА

Най-тежката присъда от 20 години затвор иска прокуратурата за 61-годишния Георги Бажлеков, който през август, миналата година уби двама свои съседи в жилищен район „Тракия. Делото започна в Пловдивския окръжен съд с изслушване на 10 свидетели и 4 вещи лица, съобщава радио Пловдив. Близо 200 хил. лв. кръвнина искат близките на убитите от подсъдимия.
Подсъдимият уби 51-годишната Радка Генова и синът й - 27-годишният Евгени Димитров, заради възникнал заради торбичка с боклук, оставена на площадката между двата апартамента. В скандала Бажлеков стреля с пистолет по Димитров и го улучва в главата, а след това нанася смъртоносни удари с оръжието по главата на Генова. В кръвта на извършителя е открит алкохол от 1 промил.
Днес подсъдимият искаше да се възползва от съкратеното съдебно следствие, като се признае за виновен и без да бъдат изслушвани свидетели.
Съдът обаче уважи протеста на Прокуратурата, която не се съгласи на това с мотива, че за двойно умишлено убийство, извършено с особена жестокост, се полага най-тежкото наказание.

Facebook logo
Бъдете с нас и във