Банкеръ Daily

Новини

18 български и 55 словенски словенски фирми са обсъждали проекти от взаимен интерес

В Любляна се проведе българо-словенски бизнес-форум, съобщиха от пресцентъра на БТПП. Домакин на форума бе Словенската търговско-промишлена палата.
Събитието бе официално открито от Трайчо Трайков - министър на икономиката, енергетиката и туризма на България и от Дария Радич - държавен секретар на Министерството на икономиката на Словения, както от Цветан Симеонов - председател на Българската търговско промишлена палата и Сденко Пачек - председател на Словенската търговско-промишлена палата.
Цветан Симеонов е представил дейността на БТПП, услугите които палатата предлага на бизнеса и нейната роля за интензифициране на връзките между двете страни.
По време на форума са направени представяния на възможностите за инвестиции в България и в Словения.
Представени са били и проектите на българската страна в областта на пътната инфраструктура и предстоящите проекти, които ще бъдат финансирани с европейски фондове по Оперативна програма Транспорт.
Гостите от България са се запознали и с дейността на Българо-словенската търговско промишлена палата, която е създадена през 2008 г., както и примера за успешна инвестиция на словенска компания в лицето на Gorenje.
В програмата е имало двустранни срещи между българските и словенски фирми. Във форума са взели участие 18 български фирми и 55 словенски, които работят в отрасли от взаимен интерес – телекомуникации, ИТ, търговия с метални изделия, строителство, търговия на едро, недвижими имоти, фармацевтична промишленост, хранително-вкусова промишленост, транспорт и спедиция, организиране на изложби и панаири и други.

Facebook logo
Бъдете с нас и във