Банкеръ Daily

Новини

18 296 048 ОТПУСКА КОМИСИЯТА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ

Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане отпусна 18 296 048 лв. Отпуснатите средства са за министерства, институции и 20 области на страната. Решението беше взето на заседание на комисията, председателствано от вицепремиера и министър на държавната политика при бедствия и аварии Емел Етем, съобщиха от пресцентъра на МДПБА.
Комисията разгледа общо 481 постъпили искания за финансиране, от тях 369 обекти бяха одобрени. Те са за превантивни дейности, за разплащане на непредвидени разходи за спасителни и неотложни аварийни работи при бедствия на включените чрез оперативните комуникационно-информационни центрове, сили и средства на единната спасителна система, за неотложно възстановителни работи, за предоставяне на възстановителна помощ и обезщетяване на физически и юридически лица за реално причинените им вреди при или повод на извършването на нормативно установени действия за защита при бедствия.
Отпуснати бяха 7842525 лв. за разплащане на непредвидени разходи за спасителни и неотложни аварийни работи при бедствия за областите Благоевград, Видин, Враца, Добрич, Габрово, Кюстендил, Ловеч, Пазарджик, Перник, Пловдив, Разград, Русе, Стара Загора, Смолян, София и Хасково.
На 194 семейства от Цар Калоян е предоставена възстановителна помощ за закупуване на строителни материали и извършване на строителни услуги за възстановяване на жилищни сгради. На 30 семейства от село Калековец, община Марица е отпусната помощ за възстановяване на жилищни сгради, за ремонт на кметството и църквата в селото, както и за ремонт на ОУ Г.Бенковски в село Бенковски.
За ликвидиране на последиците от наводнението в община Стамболийски е отпусната помощ за закупуване на строителни материали на 6 семейства, на Столична община на 5 семейства от Владая и на 3 семейства от Подуяне.
Помощ за възстановяване на неотложни аварийни работи при потушаването на пожари получават и общините Смолян и Чепеларе.
Междуведомствената комисията отпусна и 8 655 511 лв. на министерства и ведомства. На Министерството на вътрешните работи - за спасителни и неотложни аварийни работи при потушаване на пожари през юли 2007 г., извършени от Националната служба Полиция, Националната служба Пожарна безопасност и защита на населението, в т.ч. 325 884 лв. за зареждането на използвания за гасене на масовите пожари самолет ИЛ-76 на Руската Федерация. На Министерството на държавната администрация и административната реформа – за възстановяване на сграда за енергопроизводство към обект Нова бирена фабрика, Добрич. На Министерството на държавната политика при бедствия и аварии за възстановителни работи на ретранслаторен възел връх Стръмни рид - с.Кременец, община Момчилград, вследствие на щети от проливни дъждове през юли 2007 г. На Министерството на земеделието и продоволствието – за неотложни възстановителни работи в Института по зеленчукови култури /ИЗК/ Марица - гр. Пловдив и зазакупуване на противоградови ракети за Изпълнителната агенция Борба с градушките. На Министерството на здравеопазването – за възстановяване след наводнение на Национален център по хематология и трансфузиология ,София и за възстановяване покрива на Диагностично консултативен блок на Областният диспансер за пневмо-фтизиатрични заболявания ЕООД, София, р-н „Сердика”. На Министерството на образованието и науката – за конструктивно укрепване на сградата на Професионална гимназията по облекло в Русе и за ремонт на учебна сграда на Техническата професионална гимназия „Никола Вапцаров” – Радомир. На Министерството на транспорта – за неотложни възстановителни работи на железния път в междугарието Белица - Разлог по 16-та жп линия Септември - Добринище. На Държавната агенция по горите - за спасителни и неотложни аварийни работи при погасяване на горските пожари през юли 2007.

Facebook logo
Бъдете с нас и във