Банкеръ Daily

Новини

1786 ПОЛИЦАИ ЩЕ ОХРАНЯВАТ ИЗБОРИТЕ

За охраната в столицата на изборния ден ще се включат 1786 полицаи, съобщиха от Охранителна полиция в столицата. От тях 1344 ще са униформени, а останалите оперативни.
Във всичките районни избирателни комисии, в 1446-те избирателни секции, в 294-те изборни места, в НДК и в сградата на ЦИКМИ вече са направени нужните обследвания за безопасност.
В събота в помощ на полицаите ще са служители на Жандармерията, заради два футболни мача.
От 19 часа на 27 октомври до получаването на всички документи в ЦИКМИ районът около сградата на парламента на пл. Ал. Батенберг ще бъде отцепен. Българските граждани с изгубени документи за самоличност ще могат да гласуват с временни удостоверения.
Звената Български документи за самоличност към Столична дирекция Полиция /СДП/ и Областните дирекции Полиция /ОДП/ в страната ще съдействат на всички български граждани, които желаят да упражнят правото си да гласуват. Те ще работят с увеличено натоварване в седмицата преди изборите и на пълен работен ден на 27 и 28 октомври.

Удостоверенията ще се издават при изгубен, откраднат, повреден или унищожен документ за самоличност /лична карта и лични (зелени) паспорти/ и невъзможност да бъде издадена нова лична карта до края на работния ден на 26 октомври. За целта от 23 октомври до 15 часа на 28 октомври, желаещите трябва да подадат лично молба за издаване на удостоверение в СДП, ОДП или в РПУ.

От 15 часа до 17 часа на 28 октомври молби се подават само в СДП, ОДП и всички РПУ-та към СДП.

Facebook logo
Бъдете с нас и във