Банкеръ Daily

Новини

1,6 МЛРД. ЛВ. ИМА ПО ПРОГРАМА РЕГИОНАЛНО РАЗВИТИЕ

Оперативната програма Регионално развитие разполага с 1,6 милиарда евро, като 90 на сто от финансовия ресурс е насочен към общините, съобщи зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Калин Рогачев на среща с предприемачи в Добрич.
Той коментира, че от петте приоритета в програмата най-много средства ще бъдат заделени за устойчиво интегрирано градско развитие. Мярката засяга 86 общини, които заемат 13 на сто от територията на страната и в тях живеят 56 на сто от българското население. Целта е да бъде подобрена жизнената и бизнес средата в тези големи общини, които да изиграят ролята на локомотив за развитието на регионите, обясни Рогачев, цитиран от БТА.
По думите му дейностите по друг приоритет - създаване на регионални и местни мрежи, ще се реализират в малките общини, които нямат директна връзка с големите градски центрове.
Калин Рогачев коментира, че оперативната програма осигурява достатъчно много средства и от общините и бъдещите местни власти зависи да бъдат подготвени ефективни проекти за усвояване на ресурса.

Facebook logo
Бъдете с нас и във