Банкеръ Daily

Новини

15 МЛН. ЛЕВА ОТПУСКА МОН ЗА СПОРТ В УЧИЛИЩАТА

15 млн. лева отпуска Министерството на образоването за спорт в училищата. Те ще бъдат разпределени в три направления - за спортни площадки, за физкултурни салони и за терени с изкуствена трева.
На този фон в страната ще бъдат закрити 83 паралелки в средните училища предимно с профил спорт, заяви просветния министър Даниел Вълчев. От образователното ведомство имат идея, на по-късен етап, часовете по физическо възпитание да бъдат преместени в следващата смяна, за да не се смесва учебния процес със спорта. Планирано е и увеличение на часовете по спорт, каза още Даниел Вълчев.
13,1 млн. лева ще се разпределят между учебните заведения спрямо броя на учителите в тях, каза още министърът на образованието.
Времето за преразказ от изпита по литература за кандидатстване след 7-ми клас ще бъде увеличено поне с 15 минути. От учебната 2008-2009 година се премахват слетите паралелки, каза още Вълчев.
На 7 август министерството ще обяви резултатите от конкурса за учебници за 6-ти клас, а учебната година ще бъде открита на 15 септември, който тази година се пада в събота.

Facebook logo
Бъдете с нас и във