Банкеръ Daily

Новини

14 МЛН. ЛВ. ПРЕДОСАТВИ МС НА МРРБ

Правителството разреши 13 929 682 лв. бюджетни кредити да бъдат предоставени на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за сметка на държавни инвестиционни заеми. С тези средства ще се дофинансират приоритетни водоснабдителни и благоустройствени проекти. Това съобщиха от Правителствената информационна служба.
6 355 178 лв. са за водоснабдителни обекти. Средствата ще бъдат използвани за подобряване състоянието на водоснабдяването на населените места и за разплащане на извършени строително-монтажни работи. С тях ще се финансира реконструкция на главен клон I и II в с. Български извор и с. Брестница, Ловешка област; дофинансирането и въвеждането в експлоатация на пречиствателната станция за питейна вода в Сандански; дофинансиране изграждането на допълнително водоснабдяване на гр. Обзор от разпределителната шахта на гр. Бяла до резервоара на Обзор; за допълнително водоснабдяване на к. к. Пампорово и с. Мугла; за реконструкция на магистрален водопровод за минерална вода в гр. Кюстендил; за водоснабдяване на Долна Митрополия.
3 697 890 лв. са за благоустройствени обекти. С тях ще се дофинансират корекционни и отводнителни работи на р. Владая в участъка на републикански път Е-79 до центъра на с. Владая; изграждане на мостове по общинския път Тешел-Триград-Мугла-Смолян; ремонт на общинския път от ГКПП „Капитан Петко войвода” – с. Мезек; ще се рехабилитира улична настилка в Кърджали. С част от средства ще се финансират проектите за укрепване брега на р. Дунав в района на Лом, свлачището на сп. „Писател” на пътя Варна к. к. „Златни пясъци”, ще бъдат направени заснемания на частите от крайбрежната плажна ивица – морски плажове, и находищата за подземни богатства – строителни и скално-облицовъчни материали.
Всички средства се осигуряват за сметка на неусвоени/освободени средства и съфинансиране по два държавно инвестиционни заема – проект „Пречистване на отпадъчни води в басейна на р. Марица – Стара Загора, Димитровград и Хасково” и проект „Изграждане на 284 жилища на ромското население в кварталите „Столипиново” и „Шекер махала” в гр. „Пловдив”.

Facebook logo
Бъдете с нас и във