Банкеръ Daily

Новини

Оцеляхме, но изтрещяхме

Мисля, Айнщайн е рекъл, че здравомислието е константа на Земята, а населението непрекъснато се увеличава... Гениално, а?


И след като краят на света ни подмина, може да си отдъхнем, да се огледаме и да видим докъде сме я докарали. Констатациите са потресаващи. Все повече изпростяваме, опростачваме се и оглупяваме. Вярно, че стресът от 21.12.2012 г. може да ни е повлиял, но процесът, според група дървени философи от столичния кв. ldquo;Редутаrdquo;, е равноускорителен и без това.


Още от първите дни на Новата 2013-а медиите взеха да ни заливат със скудоумна помия. Най-стресиращо се изложи - като теза, нумероложката Цветанка Рангелова. В предсказанията си тя твърдо заложи на политическо убийство през тази година. Виждала ден на национален траур. Но не беше притеснена. ldquo;Този, по когото се стреля, винаги има защоrdquo;, заяви тя. Сигнализирала била вицепремиера Цветанов от 2009 г. насам, но той нехаел.


Към тази теза се присъедини и тароложката (не знаех, че има и такива ldquo;учениrdquo;) Людмила Захариева. Гледачката на карти ldquo;тароrdquo; уточни, че убийството няма да бъде разкрито. Но всичко било ясно, ldquo;при този осми дом за Плутонrdquo;. По темата за глобалното затопляне дамата ни успокои, че сезоните ще останат все така изразени и няма да садим банани.


Астрологът Оксана Станчева предсказа, че земетресения ще има, но не разрушителни и драматични. Това е така, защото Плутон е в Козирог до 2023 година. Бури ще има, но слаби, защото Юпитер е в Близнаци. За вероятността да ни удари метеорит, който да сложи край на мъките ни земни, тя каза: ldquo;Ако е за метеорит, трябва да е по 11-и домrdquo;. От което все пак се разбира, че има вероятност.


Психологът Еленко Ангелов изрази надежда, че ще обединим съзнанията си в медитация и ще победим. Венсеремос! Ще трябва да се борим, защото ldquo;има 5% изроди, които градят тяхното щастие върху нашетоrdquo;, обясни просто човекът. Ама като не знаем как да познаем изродите...


Боже, защо така ни наказваш, това не го очаквахме от тебе. Нали ти избра вместо да умрем в страшни мъки малко преди Коледа, да се преродим на квантово ниво. Егати квантите, егати нивото.


Добре че го има добрия герой Крали Бойко да ни дава сила и вяра. В новогодишната нощ, като разбра, че президентът Плевнелиев ще ни приветства седнал, той пък се изправи на площада сред хората, за да удари контра. ldquo;Какво очаквате всъщност от 2013-а, кое е най-важното?rdquo;, попитаха ldquo;случайноrdquo; попаднали на площада журналистки. ldquo;Да си достроим магистралите, да си построим инфраструктурата, да си направим музеите, да продължим да строим църкви, манастири. Повече пари знаете, че даваме в здравеопазването, хубаво е и то да стане по-добро, след като има толкова голямо финансиране, в културата, във всичко.rdquo;


Голямо финансиране във всичко. Това е единият от трите кита, на които се крепи България. Другите два са ldquo;финансовата и политическата стабилностrdquo;.Щото, нали вече си научихте урока: ldquo;Това, ако беше тройната коалиция, просто тя щеше да съсипе държавата. Щеше да потъне, отдавна да сме потънали и да нямаме шанс за нищо.rdquo;


Значи, заплахата за края на света явно е била откъм тройната коалиция. Амин!


Чавдар Цолов, редутски мислител

Facebook logo
Бъдете с нас и във