Банкеръ Daily

Новини

В новия брой 48 на в. БАНКЕРЪ четете:

Банкови годежи по принуда

Как с едно литературно изречение може да се опише нещо толкова далечно на изкуството като ставащото в банковата система, например? Ами ето как: Когато гръм удари, как ехото заглъхва - заглавието на пиесата на Яворов, отразява много точно събитията в европейския банков сектор и последиците им в България. Заради консолидационните процеси в Гърция например и принудителното свиване на германската банка Байерн ЕлБи през следващата година у нас се очакват придобивания, сливания или поглъщания, които ще променят облика на финансово-кредитния ни сектор. Кои са те, ще научите само от страниците на БАНКЕРЪ.


nbsp;


Фокусите с екопарите започнаха

Около 500 млн. лв. от бюджета на оперативната програма Околна среда няма да бъдат използвани по предназначение, нищо че според всички анализи и оценки страната ни се нуждае от десетки милиарди, за да оправи екологичните си проблеми. За какво ще се похарчат въпросните средства и зад пренасочването им не прозира ли единствено желанието на управляващите да ги усвоят? Отговорите на тези въпроси ще намерите в новия брой на седмичника.


nbsp;


Печалбите от тока - в обръчи от фирми

Уж потреблението на ток намалява от кризата, но покупко-продажбата на електроенергия си остава изключително привлекателен бизнес за много знайни и незнайни предприемачи. Такива са близо 120 дружества от страната и чужбина. Причините за наплива не са тайна за познавачите на бранша - със скромна инвестиция за офис и екип от няколко специалисти и с подходящ софтуер може бързо да се забогатее. С една малка, но много важна уговорка - искат се и връзки на подходящите места. За големите играчи на пазара на ток и връзките помежду им четете в новия брой на БАНКЕРЪ.


nbsp;


Фирми печелят от Южния парк на ръба на закона

Общината е загубила две трети от терените в Южния парк, на които е била собственик. Това става ясно от единствения акт за регламентирането им като публична общинска собственост, издаден от кметството в район Триадица, и то петнадесет години (едва през 2005-а) след разюзданото преразпределение на имотите. Или още по-точно - при преливането им в частни джобове. По информация от старите кадастрални планове паркът е заемал повече от 300 дка общинска територия, а днес във владение на кметството са останали едва 71.


Цялата история около скандалните апорти, приватизацията под масата, продажбите потънали в мъгла от интереси и създаването на милионери за един ден - ще научите от страниците на БАНКЕРЪ.

Facebook logo
Бъдете с нас и във