Банкеръ Daily

Новини

100 г. от създаването на Дейл Карнеги Трейнинг

По повод 100-годишнината от създаването на Дейл Карнеги Трейнинг, посолството на САЩ в България домакинства в отбелязването на юбилея.


Махан Таваколи - вицепрезидент на Dale Carnegie amp; Associates, представи в София лекция на тема: Корпоративното дълголетие - придвижва екипите през несигурността и ги мотивира, фокусира и ангажира. На срещата са присъствали: Валентин Георгиев, изп. директор на Американската търговска палата в България, Цветан Симеонов, председател на БТПП и мениджърите на водещи американски компании, инвестирали в България.


От една година Дейл Карнеги Трейнинг работи и в България, а през системата вече са преминали над 600 участници, сред които мениджъри на ключови компании в страната.


Най-често мотивацията за преминаване през курсовете на Дейл Карнеги Трейнинг е желанието за самоусъвършенстване в областта на лидерство, мотивирането на хора, по-висока увереност в себе си, по-добри умения за въздействаща комуникация, управление на стреса и повишаването на екипната ефективност.


През 1912 г. се ражда световноизвестният курс на Дейл Карнеги (носещ името на неговия създател) и тази година се навършват 100 години от неговото създаване. Днес това е най-дълго съществуващата трейнинг компания в света с над 8 млн. участници в обучения, сред които президенти на най-големите компании, актьори, финансови магнати.


Дейл Брекенридж Карнеги (на английски: Dale Breckenridge Carnegie, оригинално Carnagey до 1922 и вероятно до по-късно (24 ноември 1888 - 1 ноември 1955 г.), е американски писател и лектор. Той е създател на известни курсове за личностно развитие (английски: self-improvement), умението да се привличат клиенти, корпоративен тренинг, публично говорене и междуличностни умения.

Facebook logo
Бъдете с нас и във