Банкеръ Daily

Новини

10 март - Световен бъбречен ден

На 10 март (четвъртък) в 11 часа Българското нефрологично дружество, Българският съюз на трансплантираните, Фондацията на пациентите с хронична бъбречна недостатъчност и хемодиализираните в България и Националната асоциация на трансплантираните организират пресконференция по повод Световния бъбречен ден, който тази година се отбелязва под мотото „Предпази бъбреците! Спаси сърцето!”
Ще бъдат представени резултатите от националното изследване за заболеваемостта от хронични бъбречни заболявания, в което участват две различни групи – хора от ромски произход и деца от 2 до 17 години.
Участници в събитието ще бъдат: проф. д-р Здравко Краев – председател на ББА; проф. д-р Васил Тодоров - началник на Клиниката по нефрология и диализа вМедицински университет- Плевен; доц. д-р Боряна Киперова – председател на Българското нефрологично дружество; доц. д-р Боряна Делийска – национален консултант по нефрология; доц. д-р Стефан Кривошиев – председател на научния комитет на ББА; доц. д-р Анелия Буева - национален консултант по педиатрия; Стоянка Ананиева - председател на Български съюз на трансплантираните; Боян Грънчаров – председател на Националната асоциация на трансплантираните; Костадин Алексов – председател на Фондацията на пациентите с хронична бъбречна недостатъчност и хемодиализираните в България.

Facebook logo
Бъдете с нас и във