Банкеръ Daily

Новини

1 млн. лв. губят посредниците за работа в чужбина

Агенцията по заетостта спомага за изнасянето на човешки ресурси и работи за интересите на чуждестранните работодатели, каза Сребрин Илиев, главен секретар на Асоциацията на лицензираните информационни посредници. Питам къде са българските работодатели и синдикати, кой защитава интересите на българския гражданин?, възкликна той.
Според него Агенцията по заетостта би трябвало да иска заплащане от чуждите работодатели, защото не извършва посредничество за наемане на шофьори за Испания по силата на международен договор.
Илиев се оплака и от корупционната, според него, практика на агенцията, която изисква подадените документи да са преведени на испански. Повечето му колеги обаче поставят подобни условия или понякога предоставят услуги по преводи и легализации. По изчисленията на Илиев и на посреднически фирми гражданите ще платят 1 млн. лв. излишни пари за тези преводи. Участието на агенцията в пазара на труда е в ущърб на фирмите посредници, допълни той. На въпроса на БАНКЕРЪ какви данъци са платили посредниците всички те отговориха, че тази дейност е непечеливша, което означава, че не са платили нищо.

Facebook logo
Бъдете с нас и във