Банкеръ Daily

Лайфстайл

В Пловдив започва "Дефиле на младото вино"

Триста вида вино ще могат да тестват жителите и гостите на Пловдив, където днес започва четиринадесетото издание на фестивала "Дефиле на младото вино". Той ще продължи до 27 ноември. Първата проява се нарича "Дионисиево шествие". Местата за дегустация ще бъдат разположени в 17 къщи в Стария град.

Откриването на фестивала започва от 13.00 часа, от площада пред Община Пловдив с "Дионисиево шествие", съпровождано от ансамбъл "Тракия".

От 14.00 часа ще започнат дегустациите на тазгодишни вина. Както всяка година те ще могат да се закупуват чрез жетони от специални информационни щандове. Програмата предвижда концерти и художествени прояви.

Участниците са 67, като 45 от тях са винопроизводители, 20 са производители на храни и продукти.

Вината ще бъдат оценявани от професионално жури, съставено предимно от специалисти от Университета по хранителни технологии в Пловдив, както и от представител на Изпълнителната агенция по лозата и виното. Категориите са: "Млади вина за бърза реализация реколта 2022", "Млади вина от последна реколта", "Плодови вина, ароматизирани вина и напитки на основа вино". Наградите - златни, сребърни и бронзови медали - ще бъдат връчени на 26 ноември, по време на гала вечер.

Facebook logo
Бъдете с нас и във