Банкеръ Weekly

рецептурник

Три прости неща, преди да станем на кайма

„Няма директна заплаха от тероризъм за територията на България.“

„България е малка страна, участваме с незначителни военни контингенти, отзвукът би бил слаб и затова не сме на прицел.“

Така говорят българските политици, докато на Запад всяка седмица се лее невинна кръв.

Внимание! Да припомним и какво говореше Бойко една година преди атентата в Сарафово:

„Какъв тероризъм?! У нас на всеки ъгъл има дюнер.“

Хора от всякакви политически породи като един Кашпировски ни облъчват, че сме някакъв остров на спокойствието. То семейство бежанци не можем да завъртим, защото тук е по-гадно и от при тях, та терорист щял да ни обърне внимание.

Българи, само спокойствие и здрава храна! Вече има всичко - левурда, лапад, киселец, коприва, охлюви!... Има и правителство, и президент, и парламент, и най-вече Консултативен съвет за национална сигурност, който ще ви пази.

Но защо се стряскам насън?

Шестстотин имами у нас, хранени от Дирекцията по религиозни въпроси на Турция, Дианета, вече трети месец са без заплати. Герджиков фриволно го реши. Да, нямат заплати, но някой сигурно е приел хуманната задача да ги храни... Не казвам нищо, само се чудя защо Недим Генджев е категоричен, че в България има почва за радикален ислям...

Бойко (парен каша духа) този път изкомандва да се прави нов закон за вероизповеданията и вече да няма разлика в изхранването на попове и имами. Както си беше при Тато, както сега е в Румъния и Гърция. В Австрия пък плащат за религиозно образование само вярващите, представете си, ако възприемем това - мюсюлманите ще се окажат в пъти повече от християните у нас.

Отделно от това обучението на мюсюлмански духовници  е тера инкогнита за държавата. Едва ли някой си дава сметка, че завършил висше училище в Йемен, Саудитска Арабия или Турция бива приет с отворени обятия тук и дипломата му се признава без проблем, докато тапиите от Висшия ислямски институт  в София стават само да си ги сложат в рамка, защото учебното заведение не е акредитирано.

Значи, бързо одържавете мюсюлманското образование!

Като ги слушам политиците, основните мерки за борба с тероризма (от който уж не сме заплашени!) са да се реши въпросът с недокомплекта (ба си термина!) на силовите структури, да се завърши оградата и да се повиши информираността и бдителността.

Никой не ще да изрече (разбира се, завоалирано), че не може да се мине без агентурна мрежа в местата, където потенциално биха се зародили спящи клетки. Цивилните полицаи отдавна са минало.

Върнете агентурните мрежи! - там на място, където се ражда идеята да изтребиш християни срещу това да идеш завинаги в рая. Където да ядеш до безкрай камила, пълнена с овца, пълнена с кокошки, пълнена с гълъби. (традиционно сватбено блюдо за арабите) и да се радваш на 72 дългокоси хури (девственици), които Аллах лично ти е избрал.  

Отношението на държавата към сигурността на суверена мога да демонстрирам и с един циничен пример. Моят приятел инж. Юри Марков, който преди няколко петилетки  изобрети уникално "антиоръжие", беше „прогонен“ от България да го патентова в Швейцария и Аржентина. Уредът е с големината на джобно ножче и открива всякакви взривни вещества и огнестрелно оръжие. Лично намерих пластичен експлозив на над 20 метра зад бетонно заграждение и тухлена стена. Търговското му наименование е SNIFFEX (подушващо експлозиви - англ.). С уреда бяха запознати навремето политици и генерали, дори лично президентът Първанов, който обеща с него да бъде оборудван контингентът ни в Кербала.

И нищо. Кербала гръмна.

Ами газовите анализатори, дадени тук-там на граничарите. Прекрасно средство, което улавя издишания въглероден диоксид. Защо не се купят и за пътните полицаи, и за митничарите, и за КАТ, и за ВАИ? За да могат, без да махат пломби и да свалят стока, през процепите да разбират диша ли някой в рискови возила като бусове, камиони и цистерни.

Купете още от тази техника, тя работи!  Спира реекспорта на терористи от нас за Западна Европа.

И спрете с тези приспивни песни!

 

Ст. лейт. Чавдар Цолов,

сапьор подривчик

Facebook logo
Бъдете с нас и във