Банкеръ Weekly

Коментари

Трансформатори!

Мода "таксиметър".

Да се разреши таксиметровите автомобили да ползват бус-лентите, предвидени само за коли на градския транспорт. Тази законова промяна, внесена в Народното събрание от Реформаторите, щяла да доведе до повишаване на качеството на услугата и бързината на придвижването.

Какво става, бе братя? Бойко ли ви създаде проблеми с колективния разсъдък. Или пък намерихте ниша за финансиране на блока си?

По мое определение таксиджията е човек, който използва псувните за препинателни знаци, но знае като по учебник най-задръстените маршрути. А, ако му се разреши да кара в бус-лентата, той ще го приеме за сведение. Така че помислете първо за линейките и пожарните коли! Не им задръствайте в час пик единствената лента.

Иначе, всеки двадесети шофьор на такси кара без книжка. Поради нарушения или липса на образование. Тези водачи са златна мина както за фирмите - не им струват нищо (нито данъци, нито осигуровки), така и за катаджиите, щото са редовни и безукорни платци.

Друго, само полските фиатчета не ги боядисват в жълто, а дори и смахнатата Гърция държи на лимузините. Да говорим за микроклимата вътре. Пушенето е забранено, но за баламите. Девизът на баш мърлячите е: "Дойде ли неделя вечер, требе - не требе, аз се къпя и си режа ноктите". Могат да се видят всякакви примати - по джапанки и потници, по анцузи и чехли, на които обноските се свеждат до надписа "Не блъскай вратата!".

(Само да припомня на по-младите, че при соца таксиджиите носеха униформи с вратовръзки и при неизмита кола ги глобяваха.)

Братя, има една порода шофьори, които в стремежа си към енергийна ефективност ползват битова нафта или мазнини от фритюрници. Не сте ли попадали в черен облак гъст задушлив дим, причинен от колегата на пътя преди вас? Измислете санкция за подобни пробити кюмбета!

А не ви ли минава през акъла да се спре това издевателство над шофьорите - светещите фарове през лятото. Като гледам статистиката за жертвите по пътя - не са намалели. А бъркането в джоба на българина е двойно. От една страна, за крушки, защото лампичките не са пригодени да светят непрекъснато в жега. От друга, защото вдигат разхода на ток, което пък увеличава гълтането на гориво.

Мартине, (Димитров) ти си човек умен и икономически грамотен, как ти се връзват двете ГЕРБ-ови мерки - да светят фаровете през лятото и да се вдигне максималната скорост по магистралите от 120 на 140 км? Не беше ли това чупка в кръста за най-големия данъкоплатец у нас, защото и по двата начина се вдига консумацията на гориво? Направи нещо да се спре с тези глупости или вече ти пречи "коалиционната" култура?
Реформатори, не се дръжте по познатия лобистки начин, мислете за хората, вместо да ставате трансформатори!

Facebook logo
Бъдете с нас и във