Банкеръ Daily

Коментари

Тони Шайката си тръгва, шайкаджиите остават

Скандалният депутат Антон Тодоров си подаде оставката от парламента. Или по-скоро му я подадоха, защото писмото му бе разпространено от пресцентъра на ГЕРБ, а не лично от него. Но това едва ли има голямо значение.

Вероятно оставката на депутата от ГЕРБ Тони Шайката, както често наричат ексцентричния депутат, заради не толкова отдавна излязлата му книга "Шайка", в която громи Борисов и Цветанов, ще бъде приета набързо и без дискусии. Може да се хванем на бас, че няма да има всенародна защита от партийни организации и трудови колективи, както беше с Делян Добрев. И ще забравим за депутата Тодоров бързо-бързо.

Според някои теории той неслучайно е привлечен в ГЕРБ, за да влиза в ролята на местния Мунчо. Чрез неговите уста се изричаха неща, които отговорни фактори не смеят да кажат или такива, за които ще трябва да се носи отговорност. Но не се носи, защото на лудия всичко му е простено. А пък и проверяваш каква ще е реакцията на едно непопулярно изказване.

Тези теории никак не са лишени от логика. Видяхме нагледно как Антон Тодоров скандализираше от известно време по различни поводи, а от ГЕРБ се разграничаваха от него с мотив, че "това си е негово лично мнение". В един момент обаче, простотиите му дойдоха малко в повече и се обърнаха като бумеранг срещу управляващите. И Тони Шайката стана ненужен.

Сега с него ще си измият ръцете и продължаваме напред, както казва Кубрат Пулев. Защото поредният бушон - Тони Шайката изгоря, но истинските шайкаджии - корпулентни и некорпулентни бизнесмени и депутати остават. Тези, които съсипаха и разграбиха предприятия и банки и докараха България до положение да е най-бедната страна в Европа са тук и се чувстват комфортно. И нито разследващи, нито прокуратура смеят и с пръст да ги докоснат. Засега.

 

 

 

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във