Банкеръ Daily

Коментари

Територията на ГЕРБ

Случаят с детската градина в Перник, където председателката на групата на ГЕРБ в града Румяна Гьорева си отваря частна детска градина в сградата на общинската не е просто поредния куриоз. Не е и духовит пернишки анекдот.

Можеше и да го отминем с лека насмешка - някаква лелка от ГЕРБ си направила набързо градина, за да гепи пари от стартиращото финансиране към частните учебни заведения. Но случаят е показателен, той е като емблема на случващото се в цялата държава. На много места е така, но тук разликата между "нашето" -  лъскаво, санирано и "другото" - грозно и рушащо се, е събрана в една-единствена малка сграда - тази на детската градина в пернишкия квартал "Могиличе”. 

Така е и с магистралите - хубав, нов път, но кривнеш ли малко встрани от него - очакват те лунен пейзаж и яма до яма, готови да ти погълнат колата. Ама те остават извън репортажите с рязането на лентата. 

Наскоро ми се наложи да посетя столичната индустриална зона "Военна рампа", не бях стъпвал от години. Мястото не само е застинало в 60-те години на миналия век, но вече е и доста плашещо - улици без тротоари и с огромни локви, ръждясали метални конструкции, които може да ти се срутят на главата, зли бездомни кучета и т.н. Въобще, всички "екстри". Мисля си, защо ли Бойко не покани Юнкер тук, да види за какво става дума.

Но това не е и необходимо, защото само на километър - два оттам, на "Витошка" всичко е лъскаво, европейско, скъпите заведения са готови да посрещнат чуждестранните си клиенти. Разбира се, там каним "високите гости".

Сега ще излъскаме НДК за председателството. С колко пари точно, не е ясно, битката за тях е ожесточена. Ще развеждаме европейските гости и ще им покажем как добре "усвояваме" европейските средства. А в същото време стотиците панелки, за които така и не останаха пари за саниране /ако не знаете - то приключи, защото двата милиарда свършиха/, са на път да се разпаднат.

Въобще, така е в територията, управлявана от ГЕРБ. "Наш`те" хора усвояват, за другите каквото остане. Ако остане.

 

 

 

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във