Банкеръ Daily

Коментари

Теория на заговор ли?!

Иван Тодоров - поредният успял млад ГЕРБ-ер в премеждие

На теория заговорите може и да са измислени, но на практика всеки заговорничи. Колкото повече, толкова по-наедро. И колкото и да си хакнат, все ще остане в паметта ти, че видимите резултати в тази страна неизменно са плод на заговор, прикрит като държавно управление.

 Ама безкрайно сме изненадани, че собственикът на "ТАД Груп" Иван Тодоров е сред учредителите на ГЕРБ. И сред онези от тях, който не очаквали да им се случи случката. Ще изчакаме още малко да стане ясно тренирал ли е заедно с Цветанов или Борисов никога не е чувал за него. 

"Не го очаквах това нещо. Аз съм учредител на ГЕРБ, познавам се с хора от ГЕРБ, от властта и от къде ли не. Това е абсурдно. Защо бих си плюл на познатите, на приятелите и да нападам управляващите?!", пита Тодоров от Канада. Където се изнесе точно навреме с "предварително планирано пътуване", което незнайно кога ще приключи.

И пъзелът взе да се подрежда преди компютрите да бъдат разкриптирани. Форумните тролове на ГЕРБ пуснаха светкавично опорката, че при тях нямало наши и ваши. Всички докопани - под ножа, както беше предупредил Борисов. Насрещната теза не е обаче обратна и казва същото по друг начин: Като си учредител на ГЕРБ - така ти се пада! 

Интересно за кого ли е работила фирмата на Иван Тодоров при тези познанства. Той не знаел, представете си, с какво се занимават неговите служители, "защото ние по никакъв начин не ги контролираме какво правят и т.н.". А дали по тази логика е знаел случайно за какво им плаща. Защото тази групичка "вълшебници" очевидно е работела за когото трябва, че да сподели толкова успешно системите на НАП. Чиято шефка дори не си направи труда да прекъсне отпуска си, а цялото държавно управление демонстрира лежерна невъзмутимост по темата. 

Въобще, скандалът е изцяло контролиран, което не го прави по-малко скандален. Ако някой живее с илюзията че прехваленият ни IT сектор е целият в бяло в море от задкулисна кал, спешно да изчисти грешката в софтуера. Междувременно милиардните разходи за изтребителите и милиардните загуби от африканската чума по свинете стават по-поносими поне в емоционално отношение. А размерът на бъдещите вреди от възпроизводството на модела в прокуратурата е просто неизчислим.
 

 


 

Facebook logo
Бъдете с нас и във