Банкеръ Daily

Коментари

Тече, всичко тече....

Интересен ден беше тази сряда, спор няма.

Сутринта научихме, че саниран блок в Благоевград е протекъл. Какво да се прави, тече, всичко тече, както се пееше в един популярен филм навремето. Само че, това е поредният такъв случай, наскоро от калпаво саниране се оплакаха и в Бургас. Някой ще възрази - какво пък толкова, немарливи работи у нас, колкото щеш. Само че, гордостта на Бойко Борисов - програмата за санирането е на стойност два милиарда лева! А ако за тези пари, които гражданите без панелки плащат за тези с панелки, няма резултат, означава, че те просто потъват някъде. Къде ли? А и само си представете колко полезни неща могат да се направят с два милиарда, вместо течащи блокове.

На обяд, провъзгласилият се за собственик на "Виваком" и на ФК "Левски" Спас Русев обяви, че се оттегля от футболния клуб. Обиден бил на привържениците. и обяви, че клубът на практика бил във фалит.  Спасе, недей така, сега ли го разбра? Или нещо не се получават нещата с "Виваком", където се провъзгласи за собственик, а пък редица съдилища у нас и в Европа, не са на това мнение? Но да оставим телекома, макар че и там говорим за милиарди, получава се така, че от двата най-популярни футболни клуба у нас, единият фалира, а другият върви по същия път. Така стоят нещата в друга сфера, с която Бойко Борисов се гордее - спорта.

Но стига футболни срасти, да погледнем към икономиката. Следобед Европейската комисия разпространи доклад, според който България не е мръднала и на йота в тази сфера и ще остане под мониторинг. А Бойко Борисов се хвалеше, че всички българи вече са богати, защото ходят на море в Гърция. От Брюксел обаче, казват, че сенчестата икономика и недекларирания труд остават големи. Остава проблемът със застаряващото население и посочват, че 14% от българите живеят извън родината. Приходите на най-богатата част от населението пък са 7 пъти по-високи спрямо тези на най-бедните слоеве. Продължава и проблемът с корупцията и недоверието към правосъдната система, което спъва инвестициите.

От всички тези новини само за днешния ден, познайте от какво се притесни бившият премиер, чието управление е отговорно за тези неща? От смяната на главния секретар на МВР Георги Костов. Същият, дето в Хитрино обясняваше, че се взривил полипропилен /вид пластмаса-б.р./. Това е най-големият кахър на Бойко Борисов в момента. Всичко друго са незначителни дреболии. 

 

 

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във