Банкеръ Daily

Коментари

Сигурно живеем в паралелна вселена...

Сигурно живеем в паралелна вселена, където черното е бяло, лявото е дясно и всичко е наопаки. Само така можем да си обясним последните действия на Йордан Цонев и Делян Пеевски, които днес внесоха в парламента своя законопроект срещу "вторичното разграбване" на активите на КТБ.

Каквото и да кажем ще е малко. Вездесъщите ще бистрят истината за фалиралата банка и ще върнат част разграбените активи на държавата. Пеевски нямал нищо общо с тия далавери, жертва бил на фалшиви новини. И сега ще го докаже на всички. Само ДПС няма да позволи случаят да бъде заметен и в края ще стигне до истинските грабители на банката. Така че спете спокойно!

От друга страна обаче се чака истината, а тя е някъде там - между София и Вашингтон. Крие се в закона "Магнитски". Затова е редно да се запитаме #КОЙ има нужда от спешно изпиране на имиджа. #КОЙ си нае скъпи адвокати въпреки собствените си твърдения, че няма нищо общо с КТБ? #КОЙ си плати, за да се появи на сайта на "Fox News"? Разбира се, във въпроса се съдържа и отговорът.

Колкото до втория от динамичното законодателно дуо, едва ли някой е забравил, че през лятото на 2014 година именно той бе един от най-големите радетели на идеята банката да не бъде спасена и съответно - ликвидирана. И така да се стигне до изпадането й в несъстоятелност и възможността за вторичното разграбване на активите, което сега ДПС депутатите ще осветляват.

И понеже има стенограми, и те са разсекретени, там прочитаме следното: "Банката няма да отвори на 21-ви... Тя ще мине по сегашния законодателен ред в ликвидация, съобразно стъпките, които ще извърви БНБ и ще й отнеме лиценза, защото има основание да го отнеме. Това е!"

Правилно, думите са на Йордан Цонев, който след близо три години се сети да разкрива грабителите на активите.

Сега остана само шефът на ДПС Мустафа Карадайъ да изпълни обещанието, което даде пред лидера на европейските либерали. И да свика специална пресконференция за Делян Пеевски. Всъщност чакането ни продължава вече няколко седмици...

Facebook logo
Бъдете с нас и във