Банкеръ Weekly

Обединена Европа

Шизофрения до шия

Депутатите ни в Брюксел във война със статистиката

Евродепутатите ни били калпазани? Не може да бъде, не и нашите! Сайтът MEPranking.eu нещо се е объркал. Представете си, според него лидерите на България без цензура Николай Бареков и на самата Партия на европейските социалисти Сергей Станишев били абсолютни кибици в Европарламента. Откъм активност Барека събрал едва 37 точки за 744-о място (от общо 751!!!), а Серго го бие с 88 точки и 725-о място. Най-активна от нашите е Искра Михайлова (ДПС), която е с 229 точки, на почетната 156-а позиция. За сравнение, отличникът Никола Капуто от Италия е с 558 точки, следват го белгиец и пак италианка.

Цитат от форум: "Нещо сте се объркали - да не би Никола Капуто да е името, под което Николай Бареков работи активно в Европарламента? Сигурни ли сте, че са две различни лица?!" Друг форумец: "Интересно е, че у нас хората с психически отклонения печелят голямо доверие. Щом човек се отъждествява с политика, за когото гласува, представяте ли си какъв е средностатистическият българин? А някои искат да се гласува задължително...!"

Да оставим обаче форумите. Евродепутатите ни твърдят, че работят. Димитър Стоянов, образ сходен на Барека, дори донесе в студиото на национална телевизия дебела книга, в която описал свършеното. В Брюксел обаче нещата ставали бавно и ефектът щял да се усети в бъдещето. Но Стоянов признава, че подобно на националния парламент и в европейския имало туристи, а за българския стандарт позицията била „безсрамно добре платена”. Какво значела обаче някаква активност, щом можеш да си назначиш една сътрудничка на суперзаплата и тя да бълва въпроси и становища на поразия? Пък и за други неща може да бъде ползвана. 

Водещите сметнаха месечния доход на евродепутата докъм 22 хил. евро, пояснявайки че има и допълнителни екстри, които не подлежат на пресмятане. Стоянов пита: "Кой на наше място няма да се възползва?!" За толкова пари можеш да си позволиш такова присъствие в интернет, че да убедиш и мумия колко си работен. Дори лицето да е шизофренно, парите не миришат.

Двойкаджията Бареков например вече полупризнава шизофренното в образа си. Последните му коментари във Фейсбук го доказват. След като и Нешка Робева се отрече от него дотолкова, че й връчиха антинаградата "Златен скункс", довчерашният й кумир наруга медиите, задето й се смеят. "Да дереш някого в ефир само защото има различни идеи, се нарича нацизъм. Нацизъм във време на демокрация и европейски ценности!" Нешка стана за смях, а на него нацистко дране му си привижда.  

Историкът и негов "приятел" Божидар Димитров пък го упреквал за разстрела на карикатуристите от "Шарли Ебдо", "както и че съм нещо като Пророка в българската политика". Бареков благодари за това, както и че единственото, с което не бил още сравняван, е "Ислямска държава" и "Ал Кайда" едновременно. След което признава, че образът на Николай Бареков е шизофренен, но…в очите на неговите политически опоненти. А те стават все повече, приятели вече не останаха. За което Безцензурният евродепутат си има друга приказка: "Всеки баща носи кръста за своите деца. А когато сам избере децата си - кръстът е двойно по-тежък". Остава Пророкът да издаде някой тритомник за свършеното в Брюксел, та да затапи окончателно медийните кожодери.

Facebook logo
Бъдете с нас и във