Банкеръ Daily

Коментари

"Шиши превъртя Интернета"

S 250 1f0f14de eb3c 459f b131 25ffa8d5c152


 

У нас будали бол!


Я ги питай колко от тях помнят култовото признание на Мая Манолова от 13.09.2013 г.: "Аз предложих Пеевски!" С пояснението: "Ако това ще ви успокои, аз предложих Делян Пеевски за председател на Държавната агенция "Национална сигурност". А преди това лично тя прочете от трибуната на Народното събрание гениалната кадрова номинация. Затова я и туриха за адвокат на народа - защото народът ни е Пеевски, а той пише закони в негова защита - офшорна, банкова, медийна и каквато още се сетите. Виж, на едно друго място написаха закон "Магнитски", по който делото е "Народът срещу Пеевски".

Като стана въпрос за успелия млад мъж, и ние отнесохме неочаквана реклама, при това без да платим стотинка. Карикатуристът Христо Комарницки изтипоса във Фейсбук профила си брой на популярно "Прас-Прес" издание, в който и "БАНКЕРЪ" е подреден на видно място като лъжец и фабрикант на фалшиви новини. Комарницки, който казва с карикатурите си повече от дебелите вестници, докато си изкарва хляба на гърба на Борисов, Цацаров и Пеевски, анонсира картинката със следния коментар: "Шиши превъртя Интернета. Да нарочиш за "врагове" толкова много и различни онлайн медии и журналисти си е постижение и предизвикателство!"

И го украси с ухилен емотикон. А Деян Генов допълва: "Това е любимият ми пример, в който едно (в случая повече) юридическо лице може да претърпи неимуществени вреди". 

Да реве ли човек, да се смее ли в държавата на кривите огледала?! От една страна, милиардите от обществените поръчки и КТБ заминаха, но пък, от друга страна, се връщат препрани като инвестиции. Единият кара влака, другият реди композицията, третият зарежда вагон-ресторанта с пържена цаца. А в залисията няма кой да провери какво има в куфарите.

Да речем като прегледа задграничните преводи през системата СУИФТ (копията ги има в чуждестранните банки-бенефициенти), че да стане ясно тия, дето ни рекламират безплатно с колко са извозили вложителите и данъкоплатците. Въпросните данни, твърдят запознати, са били забърсани в хода на разследването от тези, дето чистят вагон-ресторанта. Което е съвсем нормално на територия със заличена граница между истината и лъжата.

Facebook logo
Бъдете с нас и във