Банкеръ Weekly

Коментари

Продава се, мале, Шаолинският манастир

Или какво е общото между Динко и дивото куче динго

Има доста загадки в милата ни родина. Най-голямата е свързана с населението, обитаващо нейната територия. Учителят Петър Дънов например твърди, че българите са посветен народ, народ с мисия. Ако това е така, защо повече от 25 години в най-новата си история същият този народ продължава да прави една и съща грешка, щом се яви пред изборните урни?

Няма данни хан Аспарух да е бил сред посветените. Виж, Мойсей, или Моше, което на еврейски означава "спасен от водата", е бил такъв. И след 40 години лутане из пустинята е успял да изведе народа си до Обетованата земя. Докато Аспарух е вдигнал държава на кръстопът, където даже и куче не пикае, както  е казал някога сатирикът Васил Чертовенски.

Очевидно има някаква генетична грешка, която предопределя участта ни и за която не е виновна територията ни. Как генеалогията например ще изясни появата на явлението Динко, което като диво куче души по границата и лови бежанци на поразия? На всичко отгоре Динко не е сам, последователите му се роят. Даже са заканва партия да направи и да влезе в парламента. И със сигурност ще влезе, помнете ми думата. А че първото родено бебе в родината за тази година се нарича Динко, е само още един красноречив знак...

Нали уж си имаме "Гранична полиция", която по закон трябва да лови промъкналите се през "оградата". Защо Динко изземва функциите на граничните полицаи?! Може би защото те също са заети с несвойствена дейност - например да правят и контролират канали за трафик на мигранти...?

Пълна мистерия! Пред нея бледнее и загадката как в Австралия се е появило дивото куче динго. Генетичните изследвания показват, че то не е тамошно. Твърди се, че е дошло на континента с азиатски преселници преди около 4000-6000 години. Доказателствата обаче са оскъдни и динго продължава да си се шляе загадъчно.

Благодарение на неразкритата досега съдбоносна грешка за българите всичко в живота ни е с краката нагоре. У нас умните и можещите не са в парламента. В нашата държава на мястото на дюните се появява хотел "Дюн". А белите манастири се продават, за да си направи младото търговче чаршия.

Възпитаникът на манастира Шаолин Шифу Ян Лей съветва да не се мисли много, защото мисленето отнемало енергия. В това се криело разковничето за младост, здраве и дълголетие. Ако е прав, ние българите явно имаме проблем, тъй като нито сме млади като нация, нито здрави, нито дълголетни. И, изглежда, проблемът ни е в главите, в мисленето. В Шаолин то е едно, в Шопско - друго. Монахът Лей не мисли много, но мисли. А у нас не мислим дори толкова, колкото ни съветва той.

Това обяснява защо белите манастири се продават, а Шаолинският - не.

Facebook logo
Бъдете с нас и във