Банкеръ Weekly

Постфактум

Планетата на маймуните

Голяма гордост се насъбра напоследък, че сме българи. Толкова голяма, че затънахме в простотия. След успеха на Евровизия Крисия, Ибрахим и Хасан вече взеха да припадат. Завчера на братята им прилошало, докато ги правят почетни граждани на Шумен с безкрайна реч на областния управител и в присъствието на цялата общинска администрация. Дивотиите и обръщенията "г-н Игнатов и г-н Игнатов" им дошли в повече, та се наложило да излязат на чист въздух. Освен връчените от кмета нови лаптопи и други подаръци занапред те ще имат право на безплатен паркинг в града (вероятно на велосипедите си) и ще бъдат канени на...тържествени общински сесии. Дали им и атлас "100-те чудеса на света" с добавката, че двамата са 101-вото.

Преди това триото триумфира три дни в София. Овации му устроиха държавният глава, народните представители, министри, общественици, граждани, съученици... И понеже вторите на Евровизия били поканени след посещението в Шумен да се връщат пак в столицата за среща с министъра на образованието, близките им взели мерки. Помолили тази среща да бъде отложена, че децата не издържали. Откъдето и да го погледнеш, не си струва заради една хубава песничка да падат жертва на такава маймунска действителност.

Иначе, паметни ще останат думите на грейналата Цецка Цачева сред ръкопляскащите на крака и тананикащи си "Планетата на децата" народни представители: "Мили деца, благодарим ви за това, че с едно изпълнение вие направихте нещо, което ние политиците трудно постигаме – накарахте българите да се чувстват по-щастливи и по-единни!" Гледат децата, слушат и се чудат какво става. Политико-медийна педофилия, номенклатурен циркаджилък в соцстил, пълно на..ране!

Facebook logo
Бъдете с нас и във