Банкеръ Weekly

Коментар

Нов език в пощите

До г-н Деян Дънешки,

Главен изпълнителен директор на

„Български пощи“

 

Известие                 

 

От Чавдар Цолов Цолов

редактор, в. „БАНКЕРЪ“

 

Уважаеми г-н Дънешки,

От ваша пощенска станция ChTjIp с неизвестна дата получих ИЗВЕСТИЕ да се явя в 1574/па лсVите,  явно за да получа писмо под кодов номер 13/Аь1. Замислих се дали става въпрос за мен, или за друг агент, реципиент на тайни съобщения. Особено след като видях, че адресът ми не е този, на който получих известието.  На реда  „гр (с.)“ е написано, както е видно  от приложеното факсимиле - „Олаве -4-12.“

Докато се чудех какво да правя, получих второ известие. В него ме призововат да се явя на собствения си адрес по местоживеене, но на гише @ до 4 часа, за да получа Ся15У4сопQKaVу.

Та, г-н Дънешки, искам да ви помоля да ми помогнете да разчета тайните, скрити в това известие. Ходих при познат графолог, пробвах и при началната ми учителка по краснопис. Занимавах с моя проблем и жена ми – полиглот. Пробвах и с Розетския камък – не става.

Моля Ви за експедитивност, защото съответните служби могат да изгубят търпение, да се изнервят и да пострадам аз - невинен, а после – и Вие. Знае ли човек?

Ако и Вие не можете, моля да издирите автора на тези съвършено кратки епистоларни форми и да го притиснете да разшифрова криптираните послания.

Оставам в тревожно очакване.

ЖвтКЙллкй  КЛйнцдкй

Facebook logo
Бъдете с нас и във