Банкеръ Weekly

Коментари

Нерде Цикладите, нерде Белене!?

Излезе му име на премиера Бойко Борисов, че е станал островитянин и това е. Той завалията отрича, че има остров, ама нещастните, долни лъжци мръсни, продължават да пишат врели-некипели из жълтите си издания. И простият народец цъка с език и си представя как Борисов изпъва мощна снага под лъчите на слънцето, заслушан в шушненето на копринените вълнички по островния бряг.

Аз лично не вярвам в приказките за премиерския остров. Откак Гърция е в криза, правителството й поразпродаде някои от шестте си хиляди острова - на цени от 5 млн. до 50 млн. евро. Джони Деп си купи един за 4.2 млн евро, Уорън Бъфет и италианският милионер Алесандро Прото си делнаха друг за 15 милиона. Въобще търговията с острови върви. Но едва ли Борисов се е уредил.

Пък и за какво му е остров?! Покрай разискванията за Западните Балкани няма да е лъжа да се каже, че премиерът ни Борисов всъщност вече си има цял полуостров - Балканския. Питайте макетата, косоварите, сърбите и албанците кой е стопанинът на Балканите и ще се убедите, че е така. Кога всички те щяха да помиришат Европейския съюз, ако не беше Борисов да занимава Меркел и Макрон денонощно със Западните Балкани? И понеже им писна, кандисаха Македония и Албания да започнат преговори догодина. Ако обаче се справят дотогава с корупцията и организираната престъпност. Което е малко вероятно, като знаем балканските традиции в областта на рушвета с  мафиотските кланове, кръвното отмъщение и спазването на омертата в този регион.

Така че би трябвало един полуостров да му стига. Макар че ако Борисов се е вслушвал в лакърдиите на пазения от него Тодор Живков, би трябвало да е  наясно с логиката на прочутото на бившия Първия  пожелание при откриването на завода в Ботевград: "Таз година завод за полупроводници, догодина - за цели проводници." Защо не днес полуостров, а догодина - остров?

Но да не е Белене! Сакън, не си го и помисляйте!  Нерде Цикладите, нерде Белене!

Facebook logo
Бъдете с нас и във