Банкеръ Weekly

Коментари

Между черния PR и голата истина

Мираж ли са COVID мерките по нощните заведения в Слънчев бряг?

Летният туристически сезон по Черноморието най-вероятно ще завърши с фиаско. Тази година причината е повече от ясна – ограниченията заради пандемията от коронавирус. Кризата продължава, въпреки това за бранд като Слънчев бряг, предпочитан от нашите по-млади сънародници и от чуждестранните туристи, може да се каже, че бавно, но все пак се издига от пепелта.

Курортът на забавленията в разгара на лятото изглежда по различен начин, но само през деня. Плажовете са почти празни. Въпреки цената от 4 лв. за шезлонг и чадър. Бийч баровете се радват на скромна посещаемост. Хората по магазините, ресторантите и алеите са дефицит, а противоепидемичните мерки се спазват, но тук-там.

Но не се заблуждавайте - така е само през светлата част на деня, когато Слънчака е град призрак. Истинските потребители на продукта „Слънчев бряг“ излизат през нощта. Купонът започва да тече с пълна мощ и никой не може да го спре. Мерките – забравени, а правило №1 е игра без правила! Въпреки договорката на зам.-министърът на здравеопазването Жени Начева с браншовите организации нощните заведения на открито и закрито да работят, но при условие, че един човек бъде разположен на квадратен метър и при спазване на всички противоепидемични мерки. Иначе ги грози заплахата незабавно да бъдат затваряни, при нарушение на изискванията.

Голяма част от най-оборотните нощни барове вече доказаха, че забрани за тях или не съществуват, или се изпълняват избирателно. В една от известните поп-фолк дискотеки, намираща се в центъра на Слънчака - GABANA Nightclub, единствено достъпът се контролираше, но всички останали противоепидемични правила сякаш не съществуваха, увери се репортер на "Банкеръ". Купонджиите освен, че не спазваха никаква дистанция, бяха настанени по около 10 на маса, качени буквално един върху друг, а отвън надрусани или пияни до припадък туристи се търкаляха по улиците, явно не преценили възможностите си да носят на пиене.

Това не е лъжа, нито пък е опит за черен PR, както най-вероятно биха го определили от Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията, според които критичните статии за липсата на контрол по изпълнението на противоепидемичните изисквания били явен опит разрастването на заразата да се припише на работещите нощни заведения.

За всички е очевидно, че правилата се нарушават и още по-очевидно е, че поне в следващите двайсет години няма да се научим как да не го правим. Препоръчаните мерки са празни приказки, контрол липсва, а лакомията се е превърнала във водещо чувство, само и само да се изкара някой смачкан лев в повече.

Дали безхаберието не се дължи на липсата на „черни“ новини, от които всички се оплакваха по време на карантината? Сега ги няма, и изглежда няма и от какво да се боим, така ли?

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във