Банкеръ Daily

Коментари

Леви срещу десни комунисти - открийте разликите!

Димитър Главчев

Година след година и парламентарна сесия след сесия се убеждаваме, че е достигнато дъното. Но тези, дето ги вкарахме в 44-ия парламент, продължават да копаят.

От ДПС ругаят "Обединените патриоти", че са "отряд шегобийци". Шегобийци, но с бухенвалдско чувство за хумор.

Те пък наругаха ДПС, като натъртиха на знака за равенство между правенето на политика и правенето на пари, така присъщо на хората в тази формация. И се заканиха да прекършат основния им лост за влияние - "паразитирането върху ислямското вероизповедание". С промени в Закона за вероизповеданията щели да предвидят санкции за използването на вярата за политически цели. Дано проработи в страната, в която никой на никого вече не вярва.

Заместник-председателят на парламента Веселин Марешки пък разшири офертата си за мониторинг над депутатите. Първоначално поиска въвеждане на подвижна лаборатория, която да контролира парламентарната атмосфера за "цигарен дим, алкохолни пари и каква е психическата устойчивост на депутатите". Сега аптечно-бензиновият бос настоява и за проверки за "хомосексуалните конфликти на интереси и тези, свързани с употребата на алкохол и злоупотреба с наркотични вещества“.

Него този път го ядосаха с коментари за участието му в официалната делегация при папа Франциск по повод на празника на славянската писменост. Не стана ясно дали Марешки се жегна от коментара на бившия външен министър и депутат от БСП Кристиан Вигенин, нарекъл присъствието му при папата "падение от вселенски мащаб". Но сме убедени, че изразената от лидера на "Воля" надежда "визираните от него депутати сами да се разпознаят и да напуснат парламента доброволно" е съвършено наивна. При това хомосексуалистите по душа във властта са далеч повече от тези, отдаващи се на креватни практики. Всички депутати пуснаха картечния откос на Марешки покрай ушите си.  

ГЕРБ и БСП пък размениха ругатни на тема комунисти. Спас Гърневски обобщи, че "след 45 години комунистическа диктатура и 27 години лицемерен преход българите, особено младите, са наясно какво може да се очаква от БСП - арогантност, наглост, демагогия, двуличие, грабителство". Докато червените тропаха по парламентарните банки, бившият седесар напомни че "не техният КОЙ, а “ТОЙ - премиерът Борисов, спечели изборите", докато Корнелия Нинова "яздила черния жребец на мегдана". За капак Гърневски прати "убийците" и "безродниците" от БСП да печелят избори в Северна Корея или в Сибир, за да настъпи в България мир.

Хубаво, но какво да правят онези, за които отдавна няма грам съмнение, че КОЙ и ТОЙ са като две капки вода в гьола на прехода? И в огледалото се видяха, и катарзис изиграха, но си остават първи дружки, когато разпределят порциите от еврофондовете и обществените поръчки. В яростна контраатака Антон Кутев пък увери, че баща му бил заклет комунист, но и почтен човек. Може, но за съжаление почтеността не се предава на поколенията като социализма - по наследство или по полов път. Пък и, честно казано, на почтените децата не можаха да припарят до властта, а други са пожизнено абонирани за нея. 

Някак между другото председателят на парламента Димитър Главчев отби исканията за оставката му с
факта, че няма достатъчно законопроекти. Не че някой обърна внимание на тази незначителна подробност покрай замерянето с декларации и свирепи тиради. Значителното е, че според Главчев като се изключат езикът на омразата и декларациите от името на парламентарна група, тонът в залата бил "балансиран и коректен". И на нас така ни се струва, слушайки изпълненията на сцената на 44-ата театрална постановка. Дори ругатните и освиркванията фалшивееха.

А "материалът" прегракна, остана без глас и констатира, че при толкова маскари му е вече все тая.
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във