Банкеръ Weekly

Теория на конспирацийката

Извънземен пришълец в дъното на пандемията?

Според панспермията, животът е пренесен от Космоса. Неговият убиец COVID-19 - също.

S 250 416beb4c cfb2 4a01 9c56 0c21436065ac

След хипотезата за изкуствения произход на COVID-19, сътворен от зъл гений в суперсекретна лаборатория, любителите на конспиративните теории са изправени пред поредно предизвикателство. Тревожните им мозъци ще трябва да възприемат и асимилират проблясващите като падащи метеорити факти, информации и интерпретации, които подсказват, че коронавирусът не е дело на човек.

 

Обикновено грешниците провиждат зад появата на заразата божията ръка, която носи наказание заради погазването на заповедите Му. Горе-долу в тази посока - нагоре и надалеч, някъде в необятните космически простори, със скоростта на светлината се движи сгорещеното ядро на мисълта, че и тазгодишния вирус е заченат и роден в някоя далечна галактика.

По традиция,

всяка конспиративна теория "стъпва" на конкретен научен факт,

за да извиси ръст и да зазвучи убедително дори в ушите на най-предубедените.

За космическият произход на коронавируса се заговори масово, след като преди десетина дни бе разпространена новината, че известният екзобиолог или астробиолог (от астробиология - наука, изучаваща възможностите за възникване и развитие на живот извън планетата Земя) - проф. Чандра Викрамасингх, има своя теза по въпроса.

Според неговата теория, коронавирусът може да е попаднал на Земята след като

в атмосферата над Китай е изгорял метеор.

Това се е случило през октомври 2019 г., а вирусът се е разпространил благодарение на разнопосочните и "своенравни" въздушни течения.

Новината за хипотезата на проф. Чандра Викрамасингх беше тиражирана от руски сайтове, които цитираха английски електронни медии. Сензационната информацията най-надлежно намери място и в някои нашенски медии.

Според източниците, метеорът профучал като ярко огнено кълбо над Североизточен Китай на 11 октомври, около 0.16 часа. В информациите се уточнява, че именно в този район на Поднебесната империя се намира и първото огнище на заразата, която по-късно подпали световната черга. Подчертава се мнението на експерти, според които след взривът на космическото тяло в горните слоеве на стратосферата, отделилите се вирусни частици са попаднали във

въздушни потоци, обикалящи земното кълбо и... така!

Кой всъщност е този професор? Налин Чандра Викрамасингх е роденият през 1939 г. в Шри Ланка. Той е виден математик, астроном и астробиолог, убеден привърженик на панспермията - теория, според която животът на Земята се е появил в резултат зародиши, пренесени от други планети.

Тази хипотеза отбеляза истински разцвет след мисиите на "Аполо" (1961-1975 г.) до Луната. Тогава по сондите, оставени на повърхността на земния спътник и прибрани по-късно обратно, са били открити живи земни микроорганизми, което доказва жизнеспособността им в открия космос. А през 2006 г. - при мисията на НАСА "Дийп Импакт" за изследване на Комета 9P/Tempel - в проба от кометата е установено наличие на вода и прости органични съединения. Проф. Викрамасингх е един от най-убедените пропагандатори на идеята, че кометите са един от възможните транспорти на живот във Вселената.

Всъщност, британският астробиолог отдавна говори за извънземния произход на някои от вирусите. През 2003 г. професорът е сред учените, обясняващи особеностите при разпространението на атипичната пневмония, причинена от вируса SARS, с неговия извънземен произход.

Още тогава Викрамасингх, сътрудник в Астробиологическия център на Кардифския университет по онова време заяви, че вирусите, предизвикващи масови епидемии, вероятно се пренасят от високите въздушни течения в стратосферата. Екипът му открил огромно количество микроорганизми, които най-спокойно си съществували на височина от... 41 километра. Проучванията разкрили още, че всяко денонощие, на всеки квадратен метър на Земята

от стратосферата се изсипват около 20 000 бактерии и вируси,

сред които и патогени. Именно те причиняват епидемии, включително и в напълно изолирани райони по света. В подкрепа на тезата си учените сочат случилото се по време на епидемията от Испански грип през 1918 г. , когато възникнали няколко огнища на заболяването, разположени в отдалечени един от друг райони.

През 2005 г. проф.Чандра Викрамасингх и доктор Андрей Зомер от университета в Улм, Германия, публикуваха две статии, посветени на нанобактериите. В тях те излагат радикална теория за ролята на нанобактериите в разпространението на някои опасни заболявания, сред които и вирусния имунодефицит при човека.

Нанобактериите са вид микроорганизми, които в пъти са по-малки от бактериите и са разпространени повсеместно, включително и в стратосферата. Участието на нанобактериите в сърдечни болести и имунната недостатъчност е факт, пише професорът. А немският учен д-р Зомер пише следното: "Експериментите показват, че нанобактериите се изхвърлят заедно с урината и разпространението им от повърхността на земята до самата стратосфера е неизбежно".

Викрамасингх и Зомер твърдят, че

присъствието на нанобактерии в облаците

може би играе ключова роля за глобалното разпространение на инфекцията. 

Очевидно има връзка между коронавируса и тоалетната. Дори шефът на Националния щаб проф. Венцислав Мутафчийски потвърди това преди няколко дни: "Доказано е на 100 процента, че в тоалетните коронавирусът остава", заяви той.

Дали към предпазните средства - маски, защитно облекло и ръкавици - трябва да прибавим и обикновен чадър, засега никой не препоръчва. Ако обаче видите човек, екипиран в пълно защитно облекло, който държи и чадър, значи сте срещнали един истински любител на конспиративните теории.

Между другото, многочасово ровене в сайта на университета в Кардиф не откри името на проф.Чандра Викрамасингх сред преподавателския и изследователски екипи на висшето заведение.

А в сайта на информационния университетски център може да се прочете следното съобщение: "Наскоро в информация за медиите, тиражирана от Кралското астрономическо дружество относно микроорганизмите и кометата Филае, се посочва неточно, че изследването е свързано с Кардифския университет. Както цитираните в него д-р Уолис и професор Викрамасингх, така и изследванията им нямат актуална връзка с университета в Кардиф".

Facebook logo
Бъдете с нас и във