Банкеръ Weekly

Коментари

Еврочиновник пусна ръка на кметицата

Представете си само: Сергей Станишев като лидер на Партията на европейските социалисти отива в Германия за среща с канцлера Ангела Меркел. Тя го посреща в приемната си, разхожда го из Берлин и идва моментът да се щракат за спомен. Тогава пред камери и фотоапарати Станишев внезапно й пуска ръка.

Всеки сам може да си представи този миг и да даде воля на фантазията си за това, което ще последва. Думата скандал ще е благозвучно описание. Ще обявят Станишев за нулев джентълмен, изключителен балкански простак и мъж без никакви обноски и маниери.

Нещо подобно се случи, но у нас.

Жозеф Дол, председателят на най-голямата група в Европарламента - Европейската народна партия (ЕНП), дойде, поразходи се из София, видя обновеното кръстовище "Лъвов мост" заедно с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и кметицата на София Йорданка Фандъкова и направо й пусна ръка. Фотографски документиран факт.

"Липсват му първите седем години", каза на другия ден (30 октомври) по този повод лидерът на Националния фронт за спасение на България (НФСБ) Валери Симеонов.

"Какво си е позволил този господин, къде му е дясната ръка?" - попита риторично Симеонов. Според него Дол "има остър дефицит на елементарно възпитание", което показва както в поведението си, така и в изказванията си.

Вероятно визитата у нас ще остави свиден спомен у 67-годишния французин как без капка свян плъзва ръчичка по коляното на кметицата. Прословутата красота на французойките не успя да възпре дядо Жожо. А ситуацията е еманация на нашето поведение в ЕС - в подложените коленца, дори и в събутите гащи.
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във