Банкеръ Weekly

Коментари

Боси по паважа плющят си...

Вътрешният министър Валентин Радев наредил на инспектората на МВР да провери сигнал дали срещу стачкуващия на гладно и безсрочно Николай Колев-Босия е упражнено насилие от полицаи. Сигналът до министъра е изпратен на 6 юли и в него се казва, че жандармерията се е държала грубо и арогантно с поета дисидент пред Народното събрание. Босия щял да бъде запознат с резултатите от проверката, т.е. ще разбере официално насилван ли е. 

Междувременно негови фенове овикаха свирепо униформените и проведоха шествие под наслов "Походът на гневните боси". Протестиращите се разтъпкаха боси по жълтите павета в знак на солидарност с исканията на Колев. И оставиха купчина стари обувки като "паметник на корупцията и мизерията, символ на оголелия и обосял материално и духовно народ". Добре, че се обадиха, за да разберем за проблема. 

Иначе протестът е бос отвсякъде. Първо го отнесоха медиите, че си затваряли очите цял месец за гладната стачка пред парламента. Но пък и пасивното гладуване е далеч по-неатрактивно за отразяване от хвърлянето на яйца и домати. После узнахме и каузата на Колев - протест срещу корупцията в автомобилната администрация и транспортното министерство, в резултат на която всеки малоумник се сдобива с шофьорска книжка. После диагнозата беше разширена до целия транспортен сектор и бе предложено радикално лечение - разпускане на Народното събрание.

Де късмет, де! Ама кой да припознае босите? Едната война по пътищата не стига за такъв жест. Депутатите може и да са корупционно костюмирани и лустросани, ама някои от апостолите около Босия плачат най-малкото за подстрижка и къпане. А някои и за принудително стационарно лечение на демократично-бунтарските им пристъпи. Това твърдят поне социалните мрежи в коментар за чистоплътността на протеста. Е, има контраупреци, че у нас свестните считат за луди, но едва ли авторите им са толкова боси.    

Босия поства и данни за физическия си статус. "Днес отивам на протест. Кръвното ми е 109/61. Пулс-93. Тежа 77.9 килограма. Днес ще мине мой познат лекар да ми измери кръвната захар. Ще ви я съобщя допълнително. По повод на това, което пролича от думите на лицето Караянчева, мога да й кажа, че съветниците й са тъпи и неефективни. Моите приятели и тези, които сега са около мен, многократно ми предлагаха да спра гладната стачка, като я продължат те щафетно, но аз съм категоричен. Вероятно вече са започнали да правят психологически профили на хората около мен, но това няма да им помогне. ТЕ НЕ МОГАТ ДА БЪДАТ ОБВИНЕНИ В ПОДСТРЕКАВАНЕ КЪМ САМОУБИЙСТВО, както се опитват да нагласят нещата. Оставям да довърша, след като се върна от протеста."

Тук пък неверниците контрират, че дори индийски йога не може да докара такава физика, нито да оживее цял месец, ако гладува пълноценно. Босия, значи, подядва между протестите, а агитката му е просто изнервена, че не я вземат на сериозно. Стигна се и до изравяне на протокол от заседание на Народното събрание, според който Колев ползвал като свои апетитни имоти на фонд "13 века България". Създаден с идеята да бъде един от гръбнаците на националните култура, фондът поема имоти на бившите окръжни комитети на БКП. А Босия поел на свой ред чрез фондацията си "Съгласие" два от тях - двуетажна къща и апартамент в софийски райони.

И други неща се злословят в мрежите, но да уважим протеста на босите, докато по жълтите павета се изстъпят онези с цървулите!

Facebook logo
Бъдете с нас и във