Банкеръ Daily

Коментари

Безконфликтни интереси по пътя към успеха

Конфликт на интереси при имотите на властта, разбира се няма. Трябваше ли да го каже антикорупционната комисия, че да проумеем нещо толкова ясно - в окото на бурята около "Апартаментгейт" попаднаха невинни труженици на политическото, стопанското и културното поприще. В очакване строителният контрол да оправи терасата на самия антикорупционен шеф настояваме за въвеждане на забрана видни строители на съвременна България да бъдат окепазявани за по един-два апартамента. Щом най-големият зидар на прехода Ахмед Доган лапна безконфликтно за разядка ТЕЦ с пристанище и гарантиран бизнес, стига вече глупости!

Според антикорупционния орган в повечето проверявани случаи нямало дори твърдения за конфликт на интереси, та  комисията се самосезирала по медийни сигнали. А в тях пък нямало данни проверяваните да са се възползвали от служебното си положение при сделките. Отделно от това самата комисия не е събрала такива доказателства. Тоест излиза, че цялата дандания е била като общо събрание между неми, глухи и недоразбрали за какво изобщо става въпрос и какъв е дневният ред.  

При Цачева, която видяла един ден, че се копаят основи за сградата, поинтересувала се кой е строителят, след което купила апартамент "на дупка", не можело да става дума за ценова привилегия. Напротив, с покупката "на зелено" тя поела голям риск, заради който било нормално цената да е ниска. Пък защо е далеч по-ниска от най-ниските при тази рискова инвестиция, комисията не задълбава. Ами Цветанов, който сведе апартаментите си от шест на два, след което замени един с друг и доплати за новия, какво конфликтно да му намерят?

Е, бил гласувал за поправката "Артекс" в Закона за устройство на територията (ЗУТ) - че и други са гласували. Дайте сега да търсим конфликт на интереси при цялата армия отговорни другари, които проспаха растежа на небостъргача "Златен век" там, където не му е мястото. Затова от комисията установяват, че Цветанов просто изпълнявал задълженията си като депутат, и упражнил свое правомощие по служба без наличие на частен интерес. Какво неясно тук има?!

За останалите - Ангелкова, Панов, Първанов, Колева, е същото. Няма и няма данни да са се възползвали от постовете за имотните си придобивки с мощна енергийна защита, нито да са притискали някого да им ги продава. И с къщите за гости такива се очертават резултатите от проверката. Засега всичко е наред, дано не тормозят дълго печелившите. Въобще стига с това завистливо черногледство, радвайте се на успеха. Пестете, умножавайте наследеното, купувайте от когото трябва, по възможност когато е "на дупка" - и дерзайте по пътя към успеха.   

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във