Банкеръ Daily

Коментари

А Радев кара колело...

Кой казва, че хрониката у нас е все черна - пълно е с добри новини. Ето: Президентът Румен Радев ходи на работа с колело, а случайни граждани го снимат необезпокоявани от гавазите на НСО. После от президентството уверяват, че това наистина се е случило, при това вече от няколко дни, понеже държавният глава искал да спортува. Така правят в Холандия, Дания и онези от челото на всички класации. Ама било и пиар - че да не сме го измислили ние?!

И кандидатите за кметове шетат в инвалидни колички, действащите форсират ремонта на запуснати от десетилетия детски площадки, премиерът настъпва газта на вътрешната и международната политика, единственият кандидат за главен прокурор гони руски шпиони, медийният регулатор мъмри избраните от него главанаци, а Бенатова открива достойнството на таксиметровата професия. Ако тролите, значи сте хейтъри!  

Ей ги например тези от Института за пазарни инициативи - изчислили, че половината пари, които харчи държавата през бюджета, са провал и отиват на вятъра. Това ставало ясно от периодичния преглед на одитните доклади на Сметната палата. Държавата била толкова лош стопанин, че колкото повече харчела, толкова повече губели гражданите и бизнесът. И делът на провалите не намалявал от години. Изводът: "Колкото по-малко събира и харчи държавата, толкова по-малко губят данъкоплатците". Те обаче искат държавата да харчи, че да не останат съвсем в ръцете на работодателите. Глас народен - глас Божи!

Та, добри новинки има, но народецът разсеян. Ето например шокиращите данни от социологическо изследване, финансирано от Германо-Българската индустриално-търговска камара. Едва 2% от българите са чували за откриването на нов завод в страната през последния месец, само 9% знаят за откриване на завод през последната година, а цели 60% изобщо не били в състояние да си спомнят кога за последно е бил открит нов завод в тази държава.

Хайде, да речем, телевизии не гледат заради черните хроники, ама къде им е умът докато шарят из Фейсбука?! Премиерът е там на живо с джипката в реално време, какво неясно има?! Повечето не разбрали, че икономиката се развива успешно, докато развитите са в рецесия, че заплатите са се повишили рязко, и че у нас може да се реализираш без да си в схема с когото трябва. Помнят обаче закритите предприятия, щото са черногледи точно като... президента с катастрофичните му оценки. Затова успешната икономика в България оставала "анонимна и в информационно затъмнение". 

Рецептата е позната: "трендът да бъде обърнат и добрите новини да станат преобладаващи, за да се провокират по-позитивни нагласи у българите". Сега разбрахте ли, толкова е просто... 

Facebook logo
Бъдете с нас и във