Банкеръ Daily

Коментари

А Пеевски кога?

Тези дни прокуратурата отново прояви активност по темата КТБ. На прицел от хората на Цацаров бе взета съпругата на мажоритарния собственик на банката Цветан Василев - Антоанета. Очевидно, след като почти три години държавното обвинение така и не може да намери читави доказателства, за да убеди сръбските власти в престъпна дейност на Василев, сега ще се търсят такива срещу най-близкото му обкръжение.

В този смисъл е любопитно дали прокуратурата ще се заинтересува и от друг, до неотдавна близък до банкера бизнесмен - Делян Пеевски. Не е тайна, че в златните години на КТБ депутатът от ДПС не само, че не криеше, но дори публично демонстрираше добрите си отношения с Василев. Така че, ако обвинението наистина ще привлича под отговорност близки до него, Пеевски общо взето трябва да е първият. КОЙ друг?

Разбира се, въпросът е по-скоро реторичен, не сме толкова наивни и подобно действие би граничило със сензацията. Вече години наред прокуратурата не вижда никаква връзка на Пеевски с КТБ, за нея той е един обикновен гражданин със стар "Опел". Всичко останало би било шокиращо.

Всъщност, корпулентният политик най-спокойно, ако реши да прескочи от Дубай, идната седмица отново ще се закълне в българския парламент. Въпреки уверенията на Бойко Борисов, че си е заминал вече и едва ли не вече няма и да чуем за него. А не само че, чухме, ами и видяхме как вчера взе няколко стотици милиона за остатъците от "Булгартабак".

А и за задаващата се нова власт, въпросът #КОЙ явно не стои. Никой и дума не отваря по темата. Все едно че, Пеевски е някакъв фантом, който изобщо не съществува. Само от време на време прибира няколко стотици милиона.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във