Банкеръ Daily

Коментари

А Пеевски кога?

Прокуратурата отново прояви активност по темата КТБ. На прицел от хората на Цацаров бе взета и дъщерята на мажоритарния собственик на банката Цветан Василев - Радосвета. Очевидно, след като почти три години държавното обвинение така и не може да намери читави доказателства, за да убеди сръбските власти в престъпна дейност на Василев, сега ще се търсят такива срещу най-близкото му обкръжение. Преди три месеца с обвинения се сдоби и съпругата на банкера - Антоанета. Както е тръгнало, призовки да очакват братовчеди, стринки, лели и други роднини на Василев.

За сметка на това прокуратурата изобщо не се интересува от бизнес обкръжението на банкера. За никого не е тайна, че в златните години на КТБ депутатът от ДПС Делян Пеевски не само че не криеше, но дори публично демонстрираше добрите си отношения с Василев. Така че ако обвинението наистина ще привлича под отговорност близки до него, Пеевски общо взето трябва да е първият. КОЙ друг?

Разбира се, въпросът е по-скоро реторичен, не сме толкова наивни и подобно действие би граничило със сензацията. Вече години наред прокуратурата не вижда никаква връзка на Пеевски с КТБ, за нея той е един обикновен гражданин със стар "Опел", макар да обяви десетки милиони в последната си декларация. Всичко останало би било шокиращо.

А ако Бойко Борисов иска де не му "пришиват" Пеевски, очевидно трябва поне да се поинтересува защо въпросният депутат не е клиент на прокуратурата и нормално ли е това. Има ли чадър над него, няма ли? Докато корпулентният депутат от ДПС е "невинен" и дори не е свидетел по делото за КТБ, няма как да не бъде "пришиван" към властта. А и хората в САЩ, които ще гледат случая на Цветан Василев по закона "Магнитски", със сигурност ще се заинтересуват защо е така.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във