Банкеръ Daily

Финансов хороскоп

Сряда, 14 октомври – Меркурий става ретрограден

Вярата в астрологията е въпрос на личен избор. Едни смятат, че тя дава на хората конкретни знания и данни, които ще им помогнат в живота, а други – че изобщо не бива да й се вярва. Но и най-големият песимист ще се съгласи, че е винаги добре да сме с една прогноза напред.

Така или иначе мнозина започват деня си с астрологичната прогноза, затова ви предлагаме да сверявате всяка сутрин дневния си бизнес график си с предвижданията на нашите астролози. Става дума за две дами, чиято работа се основава на дългогодишен опит и висок професионализъм.


Сряда, 14 октомври - Меркурий сменя посоката на движението си и става ретрограден до 4 ноември.


В действителност планетата не сменя посоката на движението си. Това изглежда така от гледна точка на Земята. Тя продължава да се движи в права посока, но за нас, които я наблюдаваме от Земята, все едно се връща назад.

Меркурий три пъти в годината е ретрограден за по около 20 дни.

Тази планета управлява сферите на общуването и средствата за комуникации. Има влияние и над пътуванията и транспортните средства. Меркурий въздейства над машините, които ползваме в ежедневието си. Неговият ход ще се отрази на дейността на търговци, писатели, вестникари и учители. Посоката му на движение ще се отрази и на роднинските ви връзки – между братя, сестри, братовчеди, лели, чичовци, включително ще засегне и отношенията ви със съседите.

Когато планетата е ретроградна, във всички изброени сфери хората ще изпитват затруднения, забавяния. От тях ще се очакват повече усилия, за да се справят с конкретен проблем.

В рождените карти (хороскопи) Меркурий може да управлява и доста други неща, но това е възможно да се види от астролог. Планетата може да е ретроградна по рождение. В такъв случай тя вероятно въобще няма да оказва лошо влияние по време на ретроградното си движение през годините.

При ретрограден Меркурий ние започваме да изпитваме необясним страх от общуване и комуникационни средства. Това важи особено за децата, родени по време на ретрограден Меркурий. Те не могат да намерят правилната форма, по която да изразят това, което ги вълнува. Емоциите остават в тях и им създават проблеми. Хората с ретрограден Меркурий много трудно разбират, че имат проблем.

Общуването при тях протича по дълъг и сложен алгоритъм. Да може да говорите, не означава, че може да слушате, а да може да слушате, не означава, че може да разбирате. Да разбирате не е достатъчно, трябва да може да приемате това, което е достигнало до вас.

При ретрограден Меркурий има голямо разминаване между света на идеите и това, което се говори. Сега, по време на ретроградното движение на Меркурий ще се изрекат много лъжи от страна на политиците. Ще се кажат и много неистини, свързани с финансовата криза, която преживяваме и чийто пик се очаква началото на 2021 година.

В този период много по-лесно ще осъществяваме комуникациите си онлайн, а не на живо. Бъдете внимателни, защото може да загубите документи и да ви се забавят важни пратки.

Меркурий в момента е опозиция на Уран. Тази опозиция създава проблеми във финансовия свят, като нестабилност на борсите. Меркурий ще е в точна опозиция на 19 октомври и отново на 17 ноември. Около тези дати може да се очакват финансови сътресения. Най-внимателни трябва да са Телците и Скорпионите.

За да се справим с проблемите на ретроградния Меркурий, трябва да разберем, че животът следва своя естествен ход и е голяма илюзия да смятаме, че можем да го променим.

За да направим нещата по-добри и благоприятни за себе си по време на ретроградния Меркурий, е добре да си отговорим на следните въпроси:

Какво ви притеснява при общуване с другите?

Какво ви пречи да разбирате себе си?

Какво ви пречи да направите така, че събеседниците да ви разбират ?

Защо ви е страх да останете в настоящето и къде всъщност се намирате сега - в миналото или в бъдещето?

 

Прогнозата подготвиха Маргарита Борисова и Анелия Цветанова.


Маргарита Борисова е завършила Московския университет по астрология и практикува от 10 години. Изследва различните аспекти на финансовата астрология, изработва астрологични анализи на фирми и дава препоръки за бизнес решения. Тя е основател и създател на асоциация „Захир” (zahirbg.org), която помага на хората да намерят верните житейски решения. Натрупала е богат опит от многократните си посещения в Перу, където изучава най-добрите шамански практики, както и традициите на инките и техните методи за лечение на съзнанието.

 

Анелия Цветанова е астролог с 25-годишен опит. Възпитаник е на френската школа на Люмиер и самата тя води курсове по астрология. Сред основните акценти в дейността й са бизнес и финансовата астрология, включително определянето на циклите на движение на валути, стоки  други. Автор е на няколко книги и множество публикации по специалността си.

Facebook logo
Бъдете с нас и във