Банкеръ Daily

Финансов хороскоп

Под знака на ретроградния Марс

От 10 до 14 септември Марс е ретрограден. Това се случва рядко - веднъж на две години. Марс е планета на действието. Той се свързва и с гнева, и с вината. Гневът се възприема като нещо разрушително и негативно, но всичко е въпрос на гледна точка. Зависи от коя страна на барикадата се намираме.

Гневът на хората ще продължи да нараства заради ретроградния Марс и ако някой мисли, че бунтовете ще утихнат, греши. Те тепърва ще се засилват. Марс в момента е в много труден аспект към Сатурн, Плутон и Юпитер. Последните три планети са в Козирог и политиците, и хората с власт ще имат проблеми. Мениджърите, управляващи големи компании, също може да имат главоболия с подчинените си, които ще изразят недоволството си. Възможно е действията на политиците и на управляващите да са неадекватни, и да предизвикат още по-силен гняв и недоволство.

Хората, които имат силен Марс в рождените си карти, са личности на действието. Те трудно ще избягат от прояви на агресия, независимо в коя сфера - домът, работата, общността, обществото като цяло. Агресията, която изпитваме към другите, обикновено започва от агресията, която изпитваме към самите себе си.

За децата, родени в този период на ретрограден Марс, агресията ще е важна тема в целия им живот. Хората с ретрограден Марс потискат агресията по два начина – видим и невидим. Хората, които имат силна нужда да изразят себе си, да се наложат, но нямат тази възможност, задържат енергията в себе си и тя се обръща срещу тях. Много често тези хора страдат от епилепсия. Но това е невидимата проява на тази потискана агресия. Видимата се забелязва с обриви по тялото, червени петна по кожата. Това е агресията, която се е показала, но още не може да бъде заявена и изразена.

По време на ретрограден Марс енергията не намира правилната форма, под която да се реализира в заобикалящия ни свят и голяма част от нея остава в нас. Това ни създава проблеми със самите нас. Може да се появи автоагресия. Конфликтът не стига до другите и у нас се събират гняв и вина.

Позитивното, което носи ретроградният Марс, е, че прави хората способни да се справят с много задачи едновременно. За да има малко щастие, човек е готов да угоди на всички около себе си и да получи тяхното одобрение, правейки много неща. Но и тук има скрита уловка. Реалността загубва своя смисъл и човек се изключва за нея. Ценностната система се обърква.

Лесно може да загубите фокуса си, особено, ако самият вие сте с ретрограден Марс по рождение. Може да загубите целта си. Може да се откажете от целите си, защото ще ви се струват далечни и изискващи твърде много усилия, а това лесно би ви накарало да загубите интерес към тях в по-дългосрочен план.

Въпросите, които поставя ретроградният Марс, и на които е добре да си отговорите, за да продължите безпроблемно напред, са:

Защо сте толкова гневни?

От какво сте недоволни?

За какво се чувствате виновни?

Какво не ви позволява да спрете и да си починете?

Facebook logo
Бъдете с нас и във