Банкеръ Weekly

Финансов дневник

Застраховка ни гарантира адвокатска защита

Застрахователно дружество "Евроинс" стартира продажбата на уникална за българския пазар застраховка "Правна помощ при пътнотранспортно произшествие", съобщиха от компанията.

Полицата  осигурява  възможност на застрахования да получи компетентна правна помощ във връзка с настъпило застрахователно събитие, в което има и  пострадали лица със  застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите. Важно е да уточним, че застраховката се сключва за срок от една година и само под формата на комбинирана застрахователна полица заедно със застраховка "Гражданска отговорност".

Клиентите на компанията, сключили този вид застраховка, ще получат адвокатска защита и представителство в гражданско или наказателно производство, образувано по повод на настъпило на територията на България ПТП с пострадали лица. Освен това полицата включва консултации във връзка с  обхвата и действието на застраховката "Гражданска отговорност" на автомобилистите.

Адвокатските услуги се предоставят само чрез правоспособни адвокати, предварително одобрени от застрахователя и включени в списък с доверени адвокати, уточняват от компанията. Този списък   "Евроинс" предоставя  на застрахования след получаване на уведомление за настъпилото ПТП, като застрахованият има право да избере свободно  който и да е от адвокатите, включени в него. За да получи правна помощ съгласно условията на застраховката, застрахованият трябва да отправи към дружеството писмена застрахователна претенция.


 

Facebook logo
Бъдете с нас и във