Банкеръ Daily

Финансов дневник

Застрахователни проекти получиха заслужено признание

С връчване на наградите от конкурса "Застрахователи за обществото 2019" гилдията отбеляза професионалният си празник "Деня на застрахователя" - 1 октомври.  Отличията бяха връчени по време на  петото  издание на конкурса, организран от Асоциацията на българските застрахователи (АБЗ) и Българската асоциация на застрахователните брокери (БАЗБ). 

"Вярвам, че конкурсът насърчава всички нас в усилията ни да правим света по-добър, защото именно от активното отношение на всички ни зависи качеството на средата, в която живеем. Приемаме отговорността си не като задължение, а като израз на съпричастност към нуждите на обществото и на уязвимите групи", подчерта председателят на АБЗ Константин Велев.

Отличеният на първо място  проект е на ДЗИ - "Мобилно приложение E-SOS" демонстрира как технологиите могат да бъдат използвани в полза на обществото. Разработеното в рамките на тази инициатива мобилно приложение  има за цел да помага при спасяването на човешки животи, да дава сигурност и спокойствие. Председателят на УС и главен изпълнителен директор на ДЗИ Коста Чолаков прие  най-високото отличие от Илиана Христова, зам.-председател на Комисията за финансов надзор, ръководеща  управление "Застрахователен надзор".

Второто място в конкурса си поделиха   два проекта. Едната от наградите спечели иницативата "Национална верига ученически мини-волейбол турнири "Малки великани" за Купата на Булстрад", представена от   Булстрад Виена Иншуранс Груп. С нея компанията подкрепя активния и здравословен начин на живот на подрастващите. Реализирана е в шест града в страната под формата на регионални квалификации. Със свои отбори са участвали 70 училища или общо над 640 ученици. Призът прие  Иво Груев, изпълнителен директор на Булстрад Виена Иншуранс Груп, а наградата му връчи  Константин Велев, председател на АБЗ.  С а втора награда бе отличена и инициативата на Алианц България - Allianz World Run - Allianz Bulgaria Team Run. Тя обединява хиляди хора в подкрепа на нуждаещи се деца от цял свят и същевременно насърчава физическата активност сред обществото. Тази година служителите на наградената компания и техните семейства са пробягали 8545 километра. А всеки изминат километър е трансформиран в сума, която е дарена на SOS Детски селища. Това отличие пък  получи Глория Димитрова,  главен директор "Пазари"  в  Алианц България. То й бе връчено от председателя на БАЗБ Николай Здравков.

На трето място застрахователната гилдия също  постави  два проекта. Едната награда спечели проектът "Летен рехабилитационен  лагер за двадесет деца с физически увреждания, пребиваващи в Комплекс за социални услуги за деца с увреждания - Самоков". Той е реализиран от "Евроинс" АД и е традиционен  за компанията. Замисълът на  тази инициатива  е да дава вяра,  надежда и   възможност за по-пълноценен живот на една от най-уязвимите  групи в обществото - сирачета с физически увреждания. Призът получи Румяна Бетова, изпълнителен директор на Евроинс, а наградата й връчи  Николай Здравков.

С  трето място в конкурса бе отличен и проект, посветен на една от най-горещите обществени теми - пътната безопасност. Реализиран е  от  Ай енд Джи Иншурънс Брокерс и е озаглавен  циативата "Стани безопасен на пътя с Ай енд Джи Брокерс". С него се цели възпитание за  безопасно поведение по пътищата още от най-ранна възраст. В рамките на тази инициатива  3500 ученици от 5-и до 7-и клас в 76 училища в страната са се включили в олимпиада по безопасност на движението по пътищата. Петя Янакиева, директор "Корпоративни клиенти" в Ай енд Джи Иншурънс Брокерс, прие наградата от  Константин Велев.

"Много и разнообразни са инициативите и каузите, подкрепяни през годините от компаниите в застрахователната индустрия. Чрез финансова и материална помощ, чрез доброволчески програми на служителите са адресирани редица социални проблеми, подпомагат се каузи в областта на  спорта и здравословния начин на живот, културата, образованието. Добрите примери стимулират и насърчават, а застрахователната общност  ще продължи все по-активно да подкрепя и развива стойностни инициативи в полза на обществото", коментираха  застрахователи.

Facebook logo
Бъдете с нас и във