Банкеръ Daily

През август:

Застрахователите ни не желаят да работят в чужбина

През август шест застрахователни дружества от държави членки на Европейския съюз са нотифицирали Комисията за финансов надзор (КФН) за намерението си да извършват дейност в България, съобщиха от финансовия регулатор. За този период три дружества са преустановили извършването на дейност.

За първите осем месеца на годината 587 застрахователи от държави членки са нотифицирали КФН, че желаят да извършват застрахователна дейност у нас. През август това са направили осем нови застрахователни посредници, а два са преустановили извършването на дейност. 

За изминалите осем месеца застрахователните посредници от държави членки, нотифицирали Комисията за финансов надзор, че желаят да извършват дейност по застрахователно посредничество в България са 2289.

През август няма застрахователни дружества или посредници със седалище на територията на България, заявили намерение да извършват застрахователна дейност на територията на други държави членки на ЕС, съобщиха още от КФН. Според данните от началото на годината 16 застрахователя и 48 посредника са декларирали подобни намерения.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във