Банкеръ Weekly

Финансов дневник

Застрахователи не тачат лятото

Шефовете на много български застрахователни дружества се отнасят пренебрежително към летните почивки. Това установи анкета на БАНКЕРЪ. Нещо повече, те ще отседят до климатика благодатния за плажни радости и планински приключения сезон.


Ще прекарам лятото на бойния си пост, отговори на въпрос на БАНКЕРЪ изпълнителният директор на Армеец Румен Георгиев. Той не бил голям фен на жегата, а като запален скиор предпочитал белите писти и по традиция голямата отпуска взимал през зимата.


Един от най-титулуваните наши застрахователи - Орлин Пенев, също не го блазни лятното разпускане. Той е бивш председател на Асоциацията на българските застрахователи, а в момента съвместява цял поменик от длъжности. Главният оперативен директор и изпълнителен вицепрезидент на Алианц България холдинг АД, както и изпълнителен директор на ЗАД Алианц България обича зимата и прави големите си планове за почивка през сезона на снежните човеци и непроходимите пътища до тях.


Изпълнителният директор на застрахователния Гаранционен фонд Борислав Михайлов също мрази да се пържи сред плажуващите на една ръка разстояние и повече го влече компанията на моржуващите. Намерихме го в чужбина по важни дела, но лятната омара не беше повлияла на осведомеността му. Оказа се, че и насън да го бутнеш, знае най-важната цифра за журналистите - актуалния обхват на полицата Гражданска отговорност. Към 6 август покритието е 75.65%, отряза той и се размечта за студения сезон, когато ще си почине от сърце.


Групата на непочиващите през лятото някак си беше нормално да се оглави от шеф-надзорника им. Борислав Богоев, заместник-председател на КФН, ръководещ управление Застрахователен надзор, се оказа върл противник на Черноморието през юли и август. Ключовият синоним на почивка за мен е спокойствие, казва той. Обича да ходи в Хисар, Велинград и Батак. Последния път седял с часове на язовир Цигов чарк да наблюдава красивата гледка. Чак жена му се притеснила за състоянието му на ступор. Към момента на разговора ни, петък късен следобед, съм горд собственик на 300 грама бели червеи и стягам такъмите за шаран, призна си той. Зимният отдих си планира по същия критерий - спокойствие и свобода. Богоев ще си ходи в Хасково в края на месеца, но не за да почива, а да си свърши някои работи.


Асен Христов, който съчетава 15-годишния си опит на висши ръководни длъжности с влечението си към спорта, не отрича лятната отмора, но залага сериозно на ски сезона, защото е запален любител на белите писти. Председателят на съвета на директорите на Скандинавия моторс ЕАД, на Евро-финанс АД и на надзорния съвет на Еврохолд Българияне обича да се нахлува в личното му пространство. Затова и отговаря на въпроса на БАНКЕРЪ къде ще почива това лято сдържано и леко навъсено: В България. Физикът, специализирал в Института за ядрени изследвания в гр. Дубна, Русия, умее да разпределя времето си между мениджмънта и спорта и затова сезоните за него нямат особено значение.


Заместник-председателят на управителния съвет и изпълнителен директор на Бул инс доц. Стоян Проданов е откраднал една седмица в края на юли, за да отскочи до любимия си Созопол. Това обаче не му стигнало и смятал до края на сезона да дръпне още 4-5 дена за отмора.


Данчо Данчев, председател на управителния съвет на Асоциацията на българските застрахователи, пък е ревностен почитател на Черноморието. На въпроса за хоби или любим крайбрежен спорт той отговаря: Нямам, лежа. Председателят на УС и изпълнителен директор на ЗАД Виктория, както е известно, е голям почитател на изобразителното изкуство, така че усърдно се заглежда в платната по стъргалата на морските ни курорти.

Facebook logo
Бъдете с нас и във