Банкеръ Daily

Застраховка срещу нападение от извънземни? Защо не... - има такава

Застраховаме страховете си за милиони

Всеки знае, че може да застрахова автомобила или дома си. Но дали е широко известно и това,  че има хора, застраховани срещу получаване на "лош" подарък за Коледа? Представяме един забавен поглед към разнообразните форми за гарантиране на сигурността на личността и имуществото ви - става дума  за едни от най-странните застраховки, издавани някога по света.

"Почерпени" гости

Тази застраховка е официално известна като ''Социално покритие на личността на домакините".Тя  покрива всички разходи в случай, че опиянен гост причини сериозни щети на имуществото ви или пък посегне на друго физическо лице наоколо.

Да не умрете от смях

Няма как да не споменем и начинанието на една британска комедийна трупа. Актьорите решили да се застраховат в случай, че по време на представлението им някой зрител ...умре от смях. 

Лош Дядо Коледа
Носят се слухове, че в началото на века крайно недоволен от подаръците, донесени му от дядо Коледа британец на име Андрю Ареф се застраховал срещу възможността отново  да бъде  разочаван по този начин. Застраховката предвиждала в  случай, че намереното под елхата не е  поръчаното в писмото на Ареф до Добрия старец,  той имал право на претенции на стойност 1 милион паунда. 

Вярвате ли в паранормалното?

На тези, които са убедени, че има  живот в космоса се предлагат  застраховки срещу  отвличане от извънземни. Подобна полица струва около 150 долара годишно и осигурява  покритие от 1.5 милиона долара, ако ви похити  недружелюбен извънземен представител. Странностите не приключват дотук. В случай, че  "Каското" не изглежда достатъчно сериозна защита, вероятно за повечето шофьори би било интересно да разберат , че някои хора са толкова предпазливи, че са сключили застраховка на колата  си в случай,че стане  катастрофа между автомобила и неидентифициран летящ обект (НЛО).

Статистиката  сочи , че до този момент над 20 хил. души са купили подобни застраховки срещу извънземни посегателства. Една от компаниите, предлагащи  "извънземни" полици  е "Сейнт Лорънс", базирана в щата Флорида. От дружеството гарантирали защита на клиентите си, посетили места като Зона 51 в Невада (твърди се, че именно там американските военни изследват извънземния живот, НЛО и всякакви паранормални явления,  поражения като удар от астероид или прераждане след установен "контакт" със "зелените човечета".  

И тук не е края! Оказва се, че съществува

застраховка за нападение от зли духове

От тази услуга се възползвал английски хотел, след като една вечер собственикът му видял призрак. По въпросната полица застрахователите поели ангажимент да изплатят 3 милиона долара на собствениците в случай, че техен служител или гост бъде физически наранен от призрак, докато е на територията на хотела им.

Отворен към сюрреалистичните вярвания на клиентите си застраховател пък предлагал компенсации на хора, превърнати във върколаци или вампири след ухапване от подобни твари.

Залавяли ли сте чудовища?

През 1971 г. английска компания, производител на уиски, предложила награда от 2.4 милиона долара за този, който успее да залови чудовището от Лох Нес. С течение на времето и след организираните многобройни търсения на Неси притеснението, че звярът може да бъде открит се увеличило значително и  хората от компанията решили да се застраховат. Финансистите от компания "Lloyds" пък създали специална полица, според която парите на компанията за наградата ще бъдат възстановени в случай, че някой наистина им занесе шотландското морско създание, но при едно условие - застрахователната компания да го задържи при себе си.

И докато застраховка срещу подобни страхове може да ни се стори като подсигуряване срещу неземно лоша карма,  съществуват и притеснения от прекомерен  късмет.

Напускане на служител при печалба от лотария

Британска застрахователна компания разработила полица за подсигуряване на работодатели в случаите, в които служител, спечелил примерно от националната лотария, напусне службата си. Ако това се случи, застрахователят се задължава да покрие разходите на собственика на фирмата за набиране на персонал, а също и загубите от забавената му дейност.

Застраховка при раждане на близнаци

И като говорим за късмет, каква по-хубава новина от това, че чакаш дете или пък две? Понякога обаче подобна вест сварва хората неподготвени, особено финансово. Затова в Англия има специална застраховка при раждане на близнаци или тризнаци. Очаквано най-голям интерес към нея проявяват хората с подобни фамилни истории.   

Да заченеш… Исус

За финал - една от безспорно най-странните застраховки е сключена от три сестри от Шотландия. Те решили да се застраховат срещу разходите, които биха им "изскочили" при непорочно зачеване и раждане на нов Син Божий !!!Тези жени плащали годишни премии от по 100 евро, за да бъдат осигурени с 1 милион евро, ако такова събитие  се случи. Застрахователното дружество събирало премии в продължение на шест години, но било принудено да отмени тази полица след оплаквания от обществеността и църковните власти.

Повечето от тези застрахователни полици изглеждат налудничави - включително и  като загуба на пари за обикновения човек. И  може би са. Но не бива да се забравя , че главната цел на застраховката е осигуряването на спокойствие, а подобно усещане се постига по различен начин от всеки човек.

Facebook logo
Бъдете с нас и във