Банкеръ Daily

Финансов дневник

Започва данъчната кампания в София

От днес собствениците на недвижими имоти в София могат да плащат местните данъци и такси за 2017-а година. Ако до края на април бъде изплатена цялата сума, данъкоплатците ще ползват  5% отстъпка от  задължението за недвижими имоти и това за МПС.  За такса битови отпадъци отстъпка не се предвижда.

"Данъчната кампания, която започва днес и е до края на април, засяга 800 хиляди задължени лица", обясни зам.-кметът по финансите Дончо Барбалов пред БНР.

Той обясни, че  при данък "Недвижими имоти", при данък "Моторни превозни средства" възможността е да се плаща на две вноски. Едната е до 30-и юни – първа вноска, втората е до 31-ви октомври – втора вноска. При такса "Битови отпадъци" възможността е да се плаща на четири вноски: до 30-и април – първа вноска, до 30-и юни – втора вноска, до 30-и септември трета вноска и до 30-и ноември – четвърта вноска.

Плащането може да се извършва във всеки от данъчните отдели на районните администрации на Столичната община, независимо от адреса на имота или на задълженото лице. Касите разполагат и с ПОС устройства. Друга възможност за плащане на местни данъци и такси е по банков път или през интернет страницата на Столичната община, където могат да се правят и справки.

Facebook logo
Бъдете с нас и във