Банкеръ Daily

Финансов дневник

Започна плащането на местните данъци и такси в София

Започна кампанията за плащане на местните данъци и такси в София, съобщиха от Столичната община. Това може да стане онлайн, в касите на районните данъчни отдели или по банков път.

До 30 април  може да се ползва пет процента отстъпка за данък сгради и данък МПС, но при условие, че цялата дължима сума се плати наведнъж.
До края на април пък е крайният срок и за първата вноска на такса битови отпадъци.
Ако местните данъци и такси се плащат на части, има сроковете, в които това трябва да се направи, без да се начислява лихва за забавяне. За данък недвижими имоти и данък МПС до 1 юли - първа вноска, и до 31 октомври - втора вноска. Такса битови отпадъци обаче може да плати на четири вноски - 30 април, 1 юли, 30 септември и 30 ноември.
Плащането може да се извършва във всеки от 22-та данъчни отдела на Столичната община, независимо от адреса на имота или на задълженото лице. Всички каси разполагат и с ПОС устройства за плащане с дебитни или кредитни карти. Онлайн справки за дължимите местни налози и плащане може да се правят през страницата на Столична община.
Съобщенията за дължимите данъци и такси по данъчните партиди ще бъдат отпечатани и разпратени до собствениците в следващите дни. Хората, които са се отказали от хартиени съобщения и са предоставили имейл, ще получат информация за местните си данъци и такси на електронната си поща.

Facebook logo
Бъдете с нас и във